Oğlu katliamdan sağ kurtulan veli: Silah seslerini duydum, önemsemedim

Oğlu katliamdan sağ kurtulan veli: Silah seslerini duydum, önemsemedim

Connecticut eyaletinde 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan okul katliamı ile ilgili  hala net bir açıklama yapılmadı. Newtown kasabası sakinleri hala olayın şokunda. Katliamın üzerinden bir gün geçmesine rağmen polis okulunun etrafında adeta kuş uçurtmuyor. Sandy Hook Okuluna bir kilometre uzaklıkta bulunan tabelaya çiçek bırakmaya gelen Newtown sakinleri derin bir üzüntü içinde. 27 bin nufüslu kasaba sakinleri yaşananların sebebini merak ediyor. Bazı evlerde ‘Bugün bir öğretmeni kucaklayın’ yazılı pankart asılmış durumda. Kasaba esnafı ise yaşadıkları üzüntü nedeniyle basına konuşmayı reddediyor.

sandy hookKatliamın meydana geldiği okulda öğrenim gören 8 yaşındaki bir öğrencinin babası Ray Rinaldi (46), Zaman Amerika’ya yaptığı açıklamada olayı televizyondan duyduğunu söyledi. Daha önce de benzer silah sesleri duyduğunu belirten Rinaldi, olayı önce çok önemsemediğini fakat okuldan gelen bilgilendirme notu ile şoke olduğu dile getirdi. Yaklaşık 2 yıldır Newtown bölgesinde yaşadığını belirten öğrenci velisi, kasabanın normal şartlarda ABD’nin en güvenli yerleşim birimlerinden biri olduğunu hatırlattı. Olayı öğrenir öğrenmez okula giden Rinaldi şunları söyledi: “Hemen aracımla okula giderek çocuğumu almak istedim. Oğlumu önce okulda bulamadım. Daha sonra öğretmenleri tarafından itfaiye merkezine götürüldüğünü öğrendim.”. Oğlunun sağ kurtulmasının büyük bir şans olduğunu söyleyen Rinaldi “Okul yönetiminin oğlum ve arkadaşlarının gözlerini kapatarak güvenli bir şekilde onları itfaiye merkezine götürmeleri kurtulmalarını sağladı. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Malesef oğlumun bir arkadaşı hayatını kaybetti. Oğlum şu anda çok üzgün. Umarım en kısa sürede normale döner. Ama şunu söyleyebilirim burada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” diye konuştu.

SALDIRGANIN BEYZBOL KOÇU ZAMAN AMERIKA’YA  KONUŞTU   Saldırgan Adam Lanza’nın beyzbol koçluğunu yapan Bob Davenport ise Lanza’yı kendi halinde bir çocuk olarak hatırladığını söyledi. Saldırıyı Lanza’nın gerçekleştirdiğini öğrenince çok şaşırdığını ifade eden Davenport “Yıllar önce Adam’ın koçluğunu yaptım. Sakin bir çocuktu. O yüzden  önce hatırlayamadım kendisini. Ama öyle bir çocuğun böyle bir saldırı gerçekleştirmesi beni çok şaşırttı.” şeklinde konuştu.   20 yıldır kasabada yaşayan  Suzanne ve Bob Davenport çifti olayın şokunu halen atlatamadıklarını ifade etti. Kasabanın küçük ve güvenilir olduğunu söyleyen Bob çifti “Burası çok küçük bir yer. Herkes bir birini tanır. Böyle bir saldırının olması bizi çok şaşırttı. Artık burası eskisi gibi olmayacak. 15 yıl önce 2 çocuğumuz bu okuldan mezun olduğu için okulu eskiden beri tanıyoruz. Özellikle okuldaki psikolojik danışman ile çok güzel bir ilişkimiz vardı.” şeklinde konuştu.
[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/VFJ7Yj3Cs_g” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.