Obama’ya zehirli mektup

Obama’ya zehirli mektup

Mississippi Senatörü Roger Wicker’ın ardından ABD Başkanı Barack Obama’ya da zehirli bir mektup gönderildi. Başkana ulaşmadan farkedilen mektupta öldürücü bir zehir bulundu. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, FBI’ın olayla ilgili geniş bir araştırma başlattığını söyledi. Mektupların Boston’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyla bir ilgisinin olup olmadığı hakkında henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Başkan’ın FBI yetkilileri tarafından konuyala ilgili bilgilendirildiğini söyleyen Carney, detaylı açıklamanın FBI tarafından yapılacağını kaydetti.

 

Mektupların ABD Başkanı’nın Boston’a seyahat planında herhangi bir değişikliğe neden olmadığını aktaran Beyaz Saray Sözcüsü, patlamada hayatını kaybedenler için düzenlenecek olan törene Michelle Obama’nın da katılacağını söyledi. 

 

FBI’DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderilen “şüpheli mektup” üzerindeki ilk incelemelerin, zarfta risin maddesinin tespit edildiğini ortaya koyduğu bildirildi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ilk incelemeler sonucunda, Beyaz Saray’ın posta merkezine Obama’ya iletilmek üzere gönderilen mektupta zehirli risin maddesinin bulunduğunu açıkladı.

İlk testlerin yanıltıcı olabileceği düşüncesiyle mektup üzerindeki incelemelerin sürdüğü belirtildi. Cumhuriyetçi Parti Mississippi Senatörü Roger Wicker’a da içinde öldürücü risin maddesi bulunan mektup gönderilmişti.

FBI’ya göre “şüpheli mektup”ların Boston Maratonu’ndaki bombalı saldırılarla bağlantılı olduğuna ilişkin gösterge bulunmuyor.

“KC” imzalı mektubun kim tarafından gönderildiği araştırılıyor

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Beyaz Saray’a gönderilen ve ilk incelemelere göre risin içerdiği tespit edilen şüpheli mektubun, kim tarafından yazıldığını araştırıyor.

AP muhabirlerinin edindiği bilgiye göre, ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderilen mektup “Bir yanlışı görmek ve açığa çıkarmamak, bu yanlışın sürmesine sessizce ortaklık etmektir. Ben KC. Bu mesajı onaylıyorum” sözlerini içeriyor.

Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker’a gönderilen mektupta da aynı ifadelerin yer aldığı, iki mektubun da ABD’nin Tennessee eyaletinin Memphis kentinden 8 Nisan’da gönderildiği anlaşılıyor.

FBI, ilk incelemelerin mektupların zehirli risin maddesi içerdiğini ortaya koyduğunu bildirmişti. İlk testlerin yanıltıcı olabileceği düşüncesiyle incelemelerin sürdürüleceği belirtilmişti.

Bu arada polis, bazı senatörlerin ofislerine de şüpheli paket ve mektupların gönderildiğini, bunlar üzerindeki araştıramaların sürdüğünü bildirdi.

        -Risin-

Ricinus communis (Kene otu) adlı bitkinin tohumlarından elde edilen, protein yapılı risin, vücutta protein üretimini durduran zehirli bir madde. Risinin insanda enjeksiyon veya solunumla alınması ölümcül sonuçlara yol açabiliyor.

Risin uzun süre, otopsilerde tespit edilememesinden ötürü, istihbarat servisleri tarafından oldukça sık kullanıldı. Günümüzde enzim immunoassay denilen bir teknikle risin antikorları artık saptanabiliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.