Obama’ya zehirli mektup gönderdiği iddia edilen kişi serbest bırakıldı

Obama’ya zehirli mektup gönderdiği iddia edilen kişi serbest bırakıldı

Başkan Barack Obama ile iki yetkiliye zehirli mektup gönderdiği iddia edilen Paul Kevin Curtis hakkındaki suçlamalar kaldırıldı. Önce federal mahkeme Curtis’in kefalet ile salıverilmesine ardından da Federal Soruşturma Ofisi (FBI) sanık hakkındaki suçlamalardan vazgeçince sanığı serbest bıraktı.   

FBI, Curtis hakkında suçlamaları kaldırma nedenini ise, zehirli mektupları gönderen kişi olduğuna dair bir kanıta ulaşamadığını duyurdu.

Curtis, Boston Maratonu’na yapılan bombalı saldırıyla aynı gün içinde risin zehri olan postayı Obama ile birlikte iki yetkiliye gönderdiği gerekçesi ile tutklanmıştı. Geçen hafta çarşamba günü hapse atılan Curtis hakkında FBI suçlamalardan vazgeçince serbest bırakıldı. FBI, Curtis’in kişisel düşmanı olduğu belirtilen Mississippi eyaletinde yaşayan J. Everett Dutschke isimli şahsın evine baskın düzenledi. Curtis’in avukatı, Dutschke’nin uzun süredir müvekkilinin düşmanı olduğunu söyledi. FBI, baskından sonra Dutschke hakkında herhangi bir yasal işlem yapmadı.

FBI baskınından sonra Dutschke, ‘‘Ben vatansever bir Amerikalıyım! Benim kimseye karşı bir kinim yok! Kimseye de zehirli mektup göndermedim’’ diye konuştu.

Serbest bırakılan Curtis ise basın toplantısı düzenleyerek, ‘‘Başkan Obama’ya saygı duyuyorum. Ben ülkemi seviyor ve hiçbir zaman onu (Başkan Obama) ve diğer yetkilileri tehdit edecek birşey tasarlamadım’’ diye konuştu.

Geçimini Elvis, Prince, Johnny Cash, Bon Jovi gibi müziğin efsane isimlerinin taklidini yaparak sağlayan Curtis, Obama ile Mississippi Senatörü olan Cumhuriyetçi Roger Wicker ile Lee County hakimi Sadie Holland’a zehirli mektup gönderdiği suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Obama ile diğer iki yetkiliye gönderilen zehirli mektupta; ‘‘”Bir yanlışı görmek ve açığa çıkarmamak, bu yanlışın sürmesine sessizce ortaklık etmektir. Ben K.C. Bu mesajı onaylıyorum” yazıyordu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.