Obama’ya zehirli mektubu gönderen ‘KC’nin kimliği araştırılıyor

Obama’ya zehirli mektubu gönderen ‘KC’nin kimliği araştırılıyor

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Beyaz Saray’a gönderilen ve ilk incelemelere göre risin içerdiği tespit edilen şüpheli mektubun, kim tarafından yazıldığını araştırıyor. ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderilen mektup, “Bir yanlışı görmek ve açığa çıkarmamak, bu yanlışın sürmesine sessizce ortaklık etmektir. Ben KC. Bu mesajı onaylıyorum” sözlerini içeriyor.

Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker’a gönderilen mektupta da aynı ifadelerin yer aldığı ve iki mektubun da ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Memphis şehrinden 8 Nisan’da gönderildiği açıklandı.

FBI, ilk incelemelerin mektupların zehirli risin maddesi içerdiğini ortaya koyduğunu bildirmişti. İlk testlerin yanıltıcı olabileceği düşüncesiyle incelemelerin sürdürüleceği belirtilmişti. Bu arada polis, bazı senatörlerin ofislerine de şüpheli paket ve mektupların gönderildiğini, bunlar üzerindeki araştıramaların sürdüğünü bildirdi.

Kene otu (Ricinus communis) adlı bitkinin tohumlarından elde edilen, protein yapılı risin, vücutta protein üretimini durduran zehirli bir madde. Risinin insanda enjeksiyon veya solunumla alınması ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Risin uzun süre, otopsilerde tespit edilememesinden ötürü, istihbarat servisleri tarafından oldukça sık kullanıldı. Günümüzde enzim immunoassay denilen bir teknikle risin antikorları artık saptanabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.