Obama’dan Sandy mağdurlarına: Amerika sizinle birlikte

Obama’dan Sandy mağdurlarına: Amerika sizinle birlikte

ABD Başkanı Barrack Obama, Sandy Kasırgası’ndan etkilenen Amerikalılara seslendi. Amerikan Kızıl Haçı’nda konuşma yapan Obama, devlet olarak mağdurların tüm ihtiyaçlarının en kısa süre içinde karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Obama, “Amerika sizinle birlikte” dedi.

Kasırgadan en çok etkilenen eyaletlere bir an önce kaynak aktarılacağını belirten Obama, fırtınaya karşı önlem almaya çalışan yetkililerden de bürokratik kuralları dikkate almadan ellerinden geleni yapmalarını istedi. Kasırga hakkında vatandaşlara sürekli uyarıda bulunan ve yetkililerin taleplerine uyulmasını isteyen Obama, ”Bu fırtına henüz bitmedi” diye konuştu.

Obama, kasırgadan etkilenen eyaletlerin yöneticileriyle de sürekli görüş alışverişinde bulunuyor. New Jersey Valisi Chris Christie, Obama ile üç kez görüştüğünü ve kendisinin New Jersey ile çok yakından ilgilendiğini söyledi. Obama’nın kişisel telefonunu kendisine verdiğini ve istediği zaman arayabileceğini söylediğini belirten Christie, “Başkan ve yönetimle çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Christie ayrıca kişisel twitter adresinden de Obama’ya teşekkür etti. Vali, “Sandy kasırgasının yaralarını sarmaktaki yardımları için Başkan Obama’ya kişisel olarak çok teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

New Jersey Valisi Christie, aslında Obama karşıtı açıklamalarıyla tanınıyor. Daha önceki konuşmalarında ABD’nin Obama’yı 4 yıl daha çekemeyeceğini savunan Christie, Amerika’nın Romney’e ihtiyacı olduğunu ve onu destekleyeceğini ifade etmişti.

Bu arada, şimdiye kadarki en yıkıcı kasırga olabileceği söylenen Sandy, beklendiği gibi çok şiddetli geçti. Milyarlarca dolar zarara yol açan fırtınadan en çok zarar gören eyaletler ise New York, New Jersey ve Connecticut oldu. Bu eyaletlerde 8 milyon ev elektriksiz kalırken en az 39 kişi ise hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.