Obama yönetimi senatörleri videolarla iknaya çalışıyor

Obama yönetimi senatörleri videolarla iknaya çalışıyor

ABD Kongresi’nde yapılacak Suriye’ye müdahale oylaması öncesinde Obama yönetimi, kongre üyelerini ikna etmek için Suriye’de kimyasal gaz kullanıldığına delil olacak görüntüler izletiyor.

Suriye’ye yönelik muhtemel bir askeri müdahaleyi haklı çıkaracak saldırı sonrasında çekilen görüntüler, kapalı kapılar ardından bir grup senatöre gösterildi.

Senato İstihbarat Komitesi üyeleri tarafından da seyredilen toplam 13 video yer alıyor. 21 Ağustos’taki saldırıya ait videoların büyük çoğunluğu daha önce YouTube’a konulmuş görüntülerden oluşuyor.

Ancak bu görüntülerin bir araya toplanarak yayınlanması, ABD yönetiminin, daha önce doğrulanamayan videoların Beyaz Saray yönetimi tarafından resmen teyit edildiği manasına gelmesi açısından önem taşıyor. Bununla birlikte söz konusu videolarda saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğine dair bir kanıt bulunmuyor.

ABD’nin BM eski Büyükelçisi Bill Richardson, görüntülerin Kongre’nin yanı sıra Amerikan kamuoyunun ikna olması açısından da çok önemli olabileceğini ifade etti.

Richardson, “Bu görüntüler, bu askeri müdahalenin bu tür katliamların önüne geçilmesi için zaruri olduğu konusunda Amerikan halkının duyarlılığını artıracaktır” yorumunda bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.