Obama: Kimin yaptığını bilmiyoruz ama bulacağız

Obama: Kimin yaptığını bilmiyoruz ama bulacağız

Boston’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili bir açıklama yapan ABD başkanı Barack Obama, “Bunu kimin, neden yaptığını henüz bilmiyoruz ve kimse elimizde gerçek bilgiler olmadan bir takım çıkarımlar yapmamalı.” dedi. ABD başkanı, “Fakat hiç şüpheniz olmasın ki bu olayın sonuna kadar gideceğiz ve failleri bulacağız” diye konuştu. Olaya müdahalenin ve takibin sürdüğünü belirten Obama, olayla ilgili iç güvenlik ekibinden brifing aldığını, bunun yanında Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Tom Menino ile telefonda görüşüp, gerekli tüm desteği vereceklerini ilettiğini kaydetti.

 

FBI başkanı Robert Mueller ve İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ile görüştüğünü de hatırlatan Obama, “Henüz elimizde tüm cevaplar yok” dedi.

Bu tarz durumlarda parti ayrımı olmadan herkesin birlik olduğunu ifade eden ABD başkanı, “Hepimiz Amerikalıyız. Böyle günlerde Cumhuriyetçi ya da Demokrat değiliz. Hepimiz Amerikalıyız. Orada bulunan vatandaşlarımız için duyduğumuz endişede birleşiyoruz. Bu gece tüm Amerikalılar Boston için dua edecek” diye konuştu. Obama’nın açıklamasında ‘terörizm’ kelimesini kullanmaması dikkat çekti.  

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.