Obama: Esrar alkolden daha tehlikeli değil!

Obama: Esrar alkolden daha tehlikeli değil!

Başkanı Barack Obama, haftalık New Yorker Dergisi’ne verdiği röportajda esrar kullanımını tasvip etmediğini, ancak esrarın alkolden daha fazla tehlikeli olmadığını düşündüğünü belirtti.

Günümüzde esrar içmenin eskiden olduğu gibi sosyal bir felaket olarak kabul edilmediğini ve sigara içmenin de esrar kullanımını teşvik etmediğini ifade eden Obama, ‘‘Kızlarıma esrar kullanmanın kötü bir fikir, zaman kaybı ve sağlık için de zararlı olduğunu söyledim. Ergenlik çağlarımda ben de esrar kullandım. Bunun kötü bir alışkanlık olduğu ve sigara içmeyi de beraberinde getirdiği görüşündeyim. Gençlik dönemlerimde ve yetişkinlik dönemimin önemli bir kısmı boyunca sigara içtim.’’ şeklinde konuştu.

Röportajın sonunda esrar kullandığı için cezalandırılan gençlerin genelde fakir ailelere mensup olduklarını ve bu ailelerin de çocukları için gereken hukuki desteği ve yardımı sağlayacak parası olmadığının altını çizen Obama, ‘‘Bir zamanlar tıpkı bu gençler gibi yaşayan, onlar gibi davranan ve onların yaptığı yanlışları yapmış olan insanlar tarafından yazılmış olan kanunları kullanmak suretiyle, esrar kullanan gençlere uzun süreli cezalar vermemeliyiz’’ ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.