Obama, Cameron ve Hollande ile görüştü

Obama, Cameron ve Hollande ile görüştü

Başkan Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Başkabakanı David Cameron ile arka arkaya telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, görüşmelerin Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına ilişkin sürdürülen istişareler kapsamında yapıldığı ifade edildi.

 

Obama ve Cameron’un görüşmesiyle ilgili olarak ABD’nin Birleşik Krallık ile olan ilişkilere her zaman değer verdiği iki ülkenin yakın mütttefik ve dost ülke olduğu ifade edildi. İki lider görüşmede kimyasal silah saldırısının kabul edilemez ve tolare edilemez olduğunu vurgulandı. Suriye konusunda yakın fikir alışverişine devam etme kararı aldı.

Hollande ile yapılan görüşmede ise daha sert mesajlar dile getirildi. İki lider uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımına müsamaha gösteremeyeceği, rejimin bunun sorumluluğunu vermesi gerektiği ve kimyasal silahın kabul edilemez olduğuna dair sert bir mesaj gönderilmesi konusunda fikir birliğine vardı. ABD ve Fransanın yakın ve dost ülkeler olduğu, iki ülkenin Suriye ve diğer küresel zorluklar konusunda yakın fikir alışverişine devam edeceği vurgulandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.