NYPD’nin takibi, Müslümanları New Jersey savcısıyla bir araya getirdi

NYPD’nin takibi, Müslümanları New Jersey savcısıyla bir araya getirdi

New York Polisi Departmanı’nın (NYPD) geçtiğimiz aylarda New Jerseyli (NJ) Müslümanları da takip altına aldığı haberinin ortaya çıkmasının ardından bazı Müslüman toplum liderleri bu eyaletin federal savcısı ile bir araya geldi.

NYPD’nin Müslümanları NJ’de bile takip ettiği haberi geçtiğimiz Mayıs ayında AP tarafından servis edildi. Haberin ardından New Jerseyli Müslüman toplumunun bazı önde gelen isimleri NJ Federal Başsavcısı Jeffrey Chiesa ile ilk defa biraraya geldi. Bugün Newark’ta yapılan toplantı basına kapalı gerçekleştirilirken, Müslüman temsilciler, Chiesa’dan  NYPD’nin kanunsuz uygulamalarına karşı koruma istedi. NYPD’nin uygulamasına tepki olarak bazı Müslümanların bu kurumu mahkemeye verdiği de açıklandı. Devam eden davalarda Müslüman Amerikalılar; NYPD’nin takibi ile toplum içinde kendilerinin otamatik olarak şüpheli durumuna düşürülmesinin insan onurunu ve hürriyetine aykırı olduğu ileri sürüldü.

NYPD, New York ve New Jersey dışında kuzeydoğuda bulunan Connecticut, Pennsylvania ile Vermont olmak üzere toplam 5 eyalette Müslümanları takibe aldığı bu yılın ilk aylarında ortaya çıkmıştı. Haberi önce yalanlamak isteyen NYPD, belgelerin ortaya çıkmasıyla yapılan takibin yasal prosüdürler içinde gerçekleştirildiğini savundu. NYPD, camiler dışında Müslüman öğrenci gruplarını, işyerlerini ajanlar ile takip etmiş, bu takipler sonunda yasal olmayan eylemlere rastlanmadığını rapor etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.