NSA hacklendi!

NSA hacklendi!

Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi NSA’in resmi internet sitesinin hacklendiği iddia edildi.

ABD’de dün öğle saatlerinde, kurumun resmi sitesi NSA.gov hizmet dışı kaldı. Bunun üzerine, sitenin hacklendiği iddiaları ortaya atıldı. NSA sözcüsü, iddiaların asılsız olduğunu belirtirken, sitenin birkaç saat hizmet dışı kaldığını doğruladı. Ancak, bu sorunun güncelleme sırasında, sitenin kendi siteminden kaynaklanan bir hata sonucu ortaya çıktığı, vurgulandı.  Site dün akşam saatlerinde yeniden hizmete girdi.

Anonymous adlı hacker grubuna ait olduğu iddia edilen @An0nPun1shm3nt adlı Twitter hesabından yapılan duyuruda, sitenin DDoS yöntemiyle çökertildiği iddia edildi.

 

DDoS, siteye girişleri üst düzeye çıkararak, web trafiğini arttırma yoluyla, sitenin aşırı yüklemeden dolayı çökmesine neden olan yöntem olarak biliniyor.

Anonymous ile bağlantılı olduğu düşünülen diğer Twitter hesaplarının da olayla ilgili açıklamada bulunmaları, yasadışı örgüt hakkındaki şüpheleri arttırdı.

NSA, bu yılın Haziran ayında, The Guardian gazetesi muhabiri Glenn Grenwald’ın Edward Snowden’a ait açıklamaları yayınlamasıyla dünya gündemine oturmuştu. Hem Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) hem de Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) görevlisi olan Snowden, Amerikan ve İngiliz istihbarat servislerinin kullandığı kitle takip programlarını kamuoyuna açıklamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.