NRA’den şaşırtan açıklama: Katliamın sebebi yeterince silahlanmamak

NRA’den şaşırtan açıklama: Katliamın sebebi yeterince silahlanmamak

Geçtiğimiz hafta Sandy Hook İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen ve 20’si çocuk 26 kişinin hunharca katledilmesiyle sonuçlanan kanlı olayın ardından Amerika silah kanunlarındaki açıkları tartışıyor. Amerika’da kayıtlı 310 milyon silahın bulunması ve ülkenin silahlı saldırı sonucu ölümler konusunda dünyanın bir numarasına oturması gözlerin National Riffle Association’a (NRA – Ulusal Tüfek Derneği) çevrilmesine neden oldu. Bireysel silahlanma hakkını savunan NRA Politico sitesinden açıklanan verilere göre her hafta 8 bin kişiyi üyeleri arasına alan güçlü bir organizasyon. NRA ayrıca Amerika’nın en güçlü lobisi.

Newtown katliamından sonra gözler NRA’e çevrilmişti. Güçlü lobi teşkilatı bugün saldırgan bir tavırla sessizliğini bozdu. NRA suçu yeterince silahlanarak kendini korumayan Sandy Hook okulunda bulduğunu söyledi ve okulların silahlı görevliler tarafından korunması gerektiğini savundu.

01 protestNRA Başkanı Wayne LaPierre “Silahlı kötü bir adamı durdurabilecek tek güç, silahlı iyi bir adamdır.” dedi. LaPierre bankaların ve havaalanlarının silahlı güçler tarafından korunduğunu ancak okulların böyle bir koruma altında olmadığını söyledi.

Protestocular tarafından sözleri iki kez “Öldürmeyi durdurun” şeklindeki sloganlarla kesilen LaPierre konuşmasında toplu katliamın suçluları olarak medyayı ve şiddet içeren video oyunlarını gösterdi.

LaPierre tüm yasa yapıcıları silahlı polisleri okullara yerleştirme konusunda adım atmaya çağırdı. Ayrıca bu işin çocuklar tatil döneminden döndükten hemen sonra yapılması gerektiğini belirtti. Basın toplantısının ardından NRA Başkanı basın mensuplarının sorularını cevaplamayacağını söyledi.

Başkan Obama’nın silah kanunlarını sertleştirmekle ilgili bir tasarı hazırlamak üzeri ekip kurmasının ardından gelen açıklamalar Amerika’nın şahsi silah edinimini kültür olarak ne kadar benimsemiş bir toplum olduğunun da göstergesi. 2011 yılında 11 bin 100 Amerikalı silahlı çatışmalar sonucu hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.