NJ Toplumsal İlişkiler Müdürü basın mensuplarını bilgilendirdi

NJ Toplumsal İlişkiler Müdürü basın mensuplarını bilgilendirdi

New Jersey Toplumsal İlişkiler Departmanı Müdürü Jacqueline Suarez kurum olarak NJ’deki bütün kurumlarla kollektif çalıştıklarını belirtti. Montclair Üniversitesi bünyesinde bulunan Center for Cooperative Media tarafından düzenlenen bilgilendirme programına katılan Suarez, kurum olarak yaptıkları çalışmaların önemini anlattı.

Brifingde ayrıca enflasyon, personel sorunları ve eyalet ve federal politikalar dahil olmak üzere New Jersey’de ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklara da odaklanıldı. Suarez, dışlanmış topluluklarda ekonomik büyümeyi canlandırmak için paydaşlar arasındaki işbirliğinin, veri odaklı bir yaklaşımın ve insanlarla bulundukları yerde buluşmanın önemini vurguladı.

Eyaletteki diğer departmanların misyonuna tam olarak uymayan her girişim programı ve finansman kaynağı için gerçek anlamda kolektif hale geldiğini belirten Suarez “Yangın ve Bina Güvenliğinden uygun fiyatlı konut üretimi kiralama ihtiyaçlarına kadar her şeyi kapsayan çok çeşitli bir portföye sahip olmamızın nedeninin gerçekten bu olduğunu düşünüyorum. Yetenek yardımı, topluluk planlaması ve gelişimi yapıyoruz. Önceki görevimde (Şapka) aslında aynı şapka, hala onu şu anda müdür vekili olarak giyiyorum, hala yerel yönetim hizmetlerinin müdürüyüm. Dolayısıyla bu bölümün yerel yönetim yönetimini ve finansmanını biz yapıyoruz. Ayrıca felaket kurtarma ve hafifletme çalışmalarımız da var. Yani eyaletin her yerinde ve sakinlerimizin hayatlarını etkileyecek neredeyse her yönüyle temas noktalarımız var.”dedi.

Departmanların her biri ve onların girişimleri toplumu gerçekten farklı şekillerde etkilendiğini belirten Suarez, “Kira yardımı ve kamu hizmeti yardımı gibi bazıları konut sakinlerini doğrudan etkileyecektir. Planlama hizmetleri ve yerel yönetim yönetimi gibi diğerleri ise toplulukları bir bütün olarak etkileyecektir. Dolayısıyla etkiyi doğrudan hissetmeseler de, bu durum toplumdaki sakinlerin her birinin hayatını etkileyecektir. Sanırım bazı önemli girişimler, komiser vekili olmadan önce başlattığım bazı şeyler ve komiser vekili olduğumdan bu yana biraz değişen bazı maddeler hakkında muhtemelen şunu söyleyebilirim: aklıma gelen üç tanesi evsizliği önleme ofisi. Aslında bu sabah, evsizliği önleme ofisinden gelen sentezlediğimiz bazı veri noktaları hakkında bugün erken saatlerde bir basın toplantısı düzenledik. Diğeri muhtemelen evsizliğin önlenmesiyle yakından bağlantılı olan tahliyeyi önleme ofisi, gerçekten savunucular. Ayrıca yerel planlama hizmetlerimiz ve yerel yönetim hizmetleri işbirliği Bölümümüz de var.”şeklinde konuştu.

Her zaman uğruna rekabet ettiğimiz sınırlı kaynaklarla mümkün olan en büyük etkiyi elde etmek için kaynaklarımızı gerçekten nasıl kullanabiliriz ve bu, hizmet ettiğimiz topluluklarda yaşayanlar için ileriye dönük dalgalı etkiler yaratacaktır diye düşündüklerini belirten Suarez “Peki bununla ne demek istiyorum? Mesela yerel yönetim hizmetleri, fiziksel sıkıntı yaşayan belediyelere geçiş yardımı için çok büyük bir fon kaynağını yönetiyor. Yani tıpkı başlıktaki gibi, geçiş niteliğinde olması gerekiyor, bir yetkilendirme programı olmaması gerekiyor. Ve amaç gerçekten mali durumlarını istikrara kavuşturmak ve bu varlıkları devletten uzaklaştırıp bir kez daha kendi kendine yetebilir hale getirmek. Ancak bunu yapmanın yolu ekonomik kalkınmadan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından geçiyor, çünkü yenilenebilir enerjiler vergiye tabi gelire dönüşüyor. Yani onların büyümelerini ve devletten mali destek almalarını istiyorsak, o zaman ekonomik toparlanmalarını büyütebilmeleri gerekiyor. “dedi

Ancak genellikle bu belediyeler acil durum modundadır. Ve önceliklendirmeye yardımcı olmak için oradayken, önce onların mali durumlarını önceliklendiriyoruz. Daha sonra, bu topluluklar içindeki, mali durumumuz üzerinde en büyük etkiye sahip olacak bazı daha büyük departmanları araştırıyoruz. Genellikle kamu güvenliği, Bayındırlık Bakanlığı gibi şeyler bu doğrultudadır şeklinde konuşan Suarez “Benim bakış açıma göre, onlara nasıl yardım edebiliriz ve ekonomik kalkınma ile ilgili kapasiteyi geliştirebiliriz, çünkü bu muhtemelen onların odaklanma kapasitesine veya odaklanma becerisine sahip oldukları bir şey değil, çünkü onlar günlük sorunlarla uğraşıyorlar. günlük krizler ve acil durum yönetimi. Dolayısıyla, yerel planlama hizmetlerinin bölümünü de karışıma katarsak, bu desteği sağlayabilirler ve biz de bu kapasiteyi geliştirebiliriz fikrine varıyorlar. Ve eğer bir sermaye çuvalı gibi kaldıraç kullanırsak, inşaattan bahsederken, uygun fiyatlı konut burada yaptığımız bir şey olsun, kaynaklardan yararlanmak istiyoruz. Yani, eğer bir geçici yardım programımız varsa ve burada, Toplumsal İlişkiler Departmanı’nda konut üretimi yapacak, afet kurtarma ve hafifletme işleri yapacak, bazı şeyleri birlikte yapacak başka bölümlerimiz de varsa bu topluluklara destek oluşturmanın yolları.”dedi.