Sanders’a bir destek açıklaması da liberal dergiden geldi

Sanders’a bir destek açıklaması da liberal dergiden geldi

Demokrat Parti içindeki başkan aday adaylığı yarışında Bernie Sanders, beklentilerin üzerinde başarı göstermeye devam ediyor. Sanders’a 150 yıllık geçmişe sahip liberal bir dergi destek açıkladı.

Vermont Seantörü tecrübeli siyasetçi birkaç hafta öncesine kadar Demokrat Parti içindeki önseçimin kesin galibi olarak görülen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton karşısında oylarını giderek arttırıyor.

Haftabaşında MoveOn.org adlı grup ile iki liberal STK’nın Sanders’a destek açıklamasının ardından bugün de The Nation isimli dergi aynı yolda irade bildirdi.

Libera yayınları ile bilinen ve yayın hayatı süresince yalnızca iki defa başkan aday adayı için destek açıklayan The Nation, üçüncüsünü Sanders için yaptı.

Kritik öneme sahip Iowa ve New Hampshire eyaletlerindeki önseçimlerde giderek oylarını arttırdığı görülen Sanders’a The Nation dergisinin destek açıklaması seçim kampanyasına olumlu etki yapması bekleniyor.

Dergi başmakalesinde destek gerekçelerini Senatörün sağlık, asgari saat ücreti, Wall Street, eğitim ve dış politikadaki görüşleri nedeni ile olduğunu ifade etti.  Dergi, “Bernie Sanders ve destekçileri adaletli giden tarihi bir eğilimi yönlendirmekte’’ dedi.

Dergi destekleri sebebinden birinin de Sanders’ın politik kariyerinin arkasında ‘finans derebeyleri’nin olmaması nedeniyle seçmenin güven duyacağını düşünmesi.

The Nation dergisi 150 yıllık bir geçmişe sahip. Dergi tarihinde önseçimlerde destek açıkladığı ilk Demokrat başkan aday adayı 1988 senesinde Jesse Jackson için olmuştu. Derginin ikinci başkan aday adayı desteğini 2008 yılında Başkan Barack Obama’ya vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.