Newsweek, Müslümanları aşağılamaya çalıştığı kapağı ile alay konusu oldu

Newsweek, Müslümanları aşağılamaya çalıştığı kapağı ile alay konusu oldu

Washington Post şirketi tarafından satıldıktan sonra hızla irtifa kaybeden ve provokatif kapaklarla ayakta durmaya çalışan Newsweek dergisinin Müslümanlara hakaret içeren son sayısı büyük tepkiye neden oldu.

Tüm dünyada nefret uyandıran ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı tahrik filmine gösterilen tepkilerin bir kısmının şiddete sapmasını kapağına taşıyan Newsweek bunu bütün Müslümanlara mal ederek ‘Müslümanların Öfkesi’ başlığı attı.
Başlığı pekiştirme amaçlı bir fotoğraf eşliğinde hazırlanan kapağın dosyasını ise hakkında İslamofobi’yi gelir kapısı olarak kullandığı yorumu yapılan Ayan Hırsi Ali kaleme aldı.

Newsweek’in kapak için seçtiği fotoğraf ve Ayan Hırsi gibi İslam düşmanlığı tescilli marjinal bir tetikçinin yazısını kapağa taşıması Batı dünyasının akım medyasında da sert eleştirilere uğruyor.

Ancak, kapağı ile Müslümanları daha da tahrik ederek sansasyon yapmaya çalışan dergi, Twitter’ın Müslüman kullanıcılarının başlattığı mizah furyası ile çatışma yerine alay konusu oldu. Derginin Twitter’da kapağını tanıtmak için oluşturduğu ‘MuslimRage (MüslümanÖfkesi)’ başlığı (hushtag), günlük hayatta öfkelendikleri detayları yazan sıradan Müslümanların akınıyla, Twitter tarihinin en anlamlı protestolarından birine dönüştü.

Başlığa, kendilerini kızdıran şeyleri mizahi dille yazan Müslüman kullanıcılara dünyaca ünlü çok sayıda gazeteci, sanatçı ve politikacı da destek veriyor. Sektör gözlemcileri, 20’nci yüzyılın efsane dergilerinden biri olan Newsweek’in yıkılan küresel itibarını artık geri kazanmasının zorluğuna dikkat çekiyor.

Uzun yıllar Washington Post’a ait olan dergi, 2010 yılında Sidney Harman’a 1 dolara satılmıştı. Harman, dergi ile beraber 47 milyon dolarlık borcunu da devralmıştı. Harman’ın 2011 yılında ölmesinden sonra dergi aynı zamanda web sitesi de olan Daily Beast ile birleşti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.