New Yorklular polisin ‘durdur ve ara’ uygulamasını protesto etti!

New Yorklular polisin ‘durdur ve ara’ uygulamasını protesto etti!

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in geçtiğimiz hafta ‘stop and frisk – durdur ve ara’ uygulamasıyla ilgili ‘sonlandırılmamalı, tamir edilmeli’ sözleri insan hakları savunucuları için yeterli olmamış gibi görünüyor. Birçok insan New York sokaklarına, polisin ‘siyahi ve İspanyol’ kökenli insanları hedef aldığı iddia edilen ‘durdur ve ara’ yöntemini protesto etmek için çıktı.
Bir kaç bin New Yorklu, New York polisinin yöntemi olan tartışmalı ‘stop and frisk’ uygulamasını protesto etmek amacıyla 5. Cadde’yi aşağı Harlem’den New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in evinin bulunduğu yukarı doğu yakasına kadar sessizce yürüdü.
Yürüyüşe katılanlar arasında, insan hakları savunucuları, Rahip Al Sharpton, Siyahi İnsanların İlerlemesi Komitesi Başkanı Benjamin Jealous ve Birleşik Devletler Milletvekili Charles Rangel da vardı.
‘Durdur ve ara’ uygulaması geçtiğimiz hafta New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından ateşli bir şekilde savunulmuştu. Bloomberg bu uygulama sayesinde sokaklarda daha az silah olduğunu ve suç oranlarında dramatik bir düşüş olduğunu belirtmişti. Polis de yaptığı açıklamada durdurmalarda ‘ırk ve rengin’ belirleyici bir unsur olmadığını, şüpheli buldukları herkesi durdurduklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.