New Yorklu Yahudiler provokatif ilana karşı ilanla cevap verdi: ‘I am a Jewish Jihadi’

New Yorklu Yahudiler provokatif ilana karşı ilanla cevap verdi: ‘I am a Jewish Jihadi’

New York’ta metro istasyonlarına asılan provokatif ilanlara en etkili cevap yine Yahudilerden geldi. ‘The Dialogue Project’ isimli Yahudi diyalog kurumu başkanı Marcia Kannry, tartışmalı posterlerin hemen yanına ‘Ben Cihad yanlısı bir Yahudi’yim’ başlıklı bir ilan astı.


Kannry’nin ilanı şöyle:


“Yom Kippur’da oruç tutuyorum ve tefekkür ediyorum.


Cihad İslami bir tefekkür şeklidir ve düşünce, söz ve eylemleri duayla ve kamil ahlaki pratikle aynı seviyeye getirme yoludur. O zaman biz Yahudiler de sleichot (af dileme), teshuva (tevbe etme) ile bunu tecrübe ediyoruz. İncittiğimiz insanlardan özür diliyor, bağışlanma istiyoruz.


Ötesi, Yahudi takvimine göre içinde bulunduğumuz ay, Elul, antik çağların Yahudi dili Akkadian’dan gelir ve Arapça’daki Eylül’e tekabül etmektedir. Köklerimiz de ruh dünyamız gibi iç içe geçmiş.


Müslüman kardeşlerimden ricam, içinde bulunduğumuz Yom Kippur bizden tam aksini yapmamızı istediği halde cehalet ve korkularını yalnızca dışarıya, başkalarına çeviren Yahudileri affetmeleri.


Yahudi dostlarım, G’mar Chatima Tova (Kitapta isminiz iyi geçsin – Yahudilerin birbirine yaptıkları Yom Kipur duası)


Marcia Kannry,

The Dialogue Project

Kurucu”


Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi bir grubun hazırladığı afişlerde, “Barbarlar ve uygarlar arasındaki her savaşta, uygarları destekle. Cihad’ı yenmesi için İsrail’i destekle” ifadeleri yer alıyordu.

AFDI’nin yürüttüğü Müslüman aleyhtarı reklam kampanyasına daha önce New York Ulaşım Dairesi (MTA) ‘alçaltıcı ifadeler içerdiği’ gerekçesiyle izin vermemişti. Ancak AFDI, Eylül 2011’de MTA’ya dava açmış ve mahkeme, kampanyanın ‘ifade özgürlüğünü’ koruduğu kararına vararak afişlerin metrolara asılmasına yol vermişti.

Write a comment

1 Comment

  1. Aykut Orman September 27, 17:05

    Müteşekkir olunacak kadar iyi niyet ve iyi kalpli bir ilan.Allah razi olsun ondan.

Only registered users can comment.