New York metrosu ‘Cihad ve İslam’ karşıtı reklamları yayınlamaya hazırlanıyor

New York metrosu ‘Cihad ve İslam’ karşıtı reklamları yayınlamaya hazırlanıyor

New York’da bulunan  metro istasyonları ‘Cihad ve İslam’  karşıtı reklamları yayınlamaya hazırlanıyor.
Son zamanlarda yayınlanan ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filminde Hz.Muhammed’e hakaret edilmesi ve Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinde islami değerlerle dalga geçilmesi olaylarının yaşandığı bir dönemde New York’ta İslam karşıtı reklamların yayınlanacak olması bazı endişelere sebep oldu. Daha önceden New York Metropolitan Ulaşım Merkezi (MTA) tarafından yayınlanmasına izin verilmeyen “Savaşta medeni insan ile vahşi insan arasında medeni insanı destekle. İsrail’i destekle Cihad’ı yenilgiye uğrat.” reklamının mahkeme kararı ile 10 metro istasyonunda yayınlanmasına izin verildi.

MTA Sözcüsü Aoran Donovan reklama önce izin vermediklerini ama mahkeme kararından sonra yapabilecekleri birşey olmadığını söyledi. İslam karşıtlığı ile bilinen Amerikan Özgürlük Koruyucuları Girişimi ( AFDI) isimli kuruluş reklamın yayınlanmasına izin alamayınca konuyu mahkemeye taşıdı. Manhattan’da görülen sözkonusu davada mahkeme reklamın yayınlanması gerektiği kararını verdi.
Grup bununla yetinmeyip aynı reklamın Washington Dc’de gösterileceğini duyurdu. AFDI kuruluşu geçen Ağustos ayında San Francisco’nun Golden Gate Köprüsü’nde yayınlanmak istenen reklamın dini ve siyasi içerikli olduğu gerekçesi ile yetkililer izin vermemişti. AFDI Direktörü Pamela Geller Ortadoğu’da  yaşanan olayların kendisini durduramayağını belirterek “ Hiçbir zaman doğruları söylemekten çekinmeyeceğim.”dedi. Güney Yoksulluk  Hukuk Merkezi ise Geller’in İslam karşıtı bir grubun ateşli bir kuklası olduğunu söylerek reklama karşı olduğunu dile getirdi.

Amerikan- İslam İlişkileri Konseyi New York Direktörü Muneer Awad ise reklamın İslamı yanlış tanıtacağından yakındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.