New York ışıltılı günlerine geri döndü

New York ışıltılı günlerine geri döndü

Sandy Kasırgası’ndan günler sonra New York tekrar ışıltılı günlerine kavuştu, Hoboken’de bir Türk firması felaketzedelere simit dağıttı.

Sandy Kasırgası’nda güneybatı bölümü büyük zarar gören New York’un dünyaca ünlü Manhattan adası tekrar eski ışıltılı günlerine döndü. Manhattan’ın New Jersey’e bakan batı yakası eski güzel ve ışıltılı görüntüsüne tekrar bürünürken, adanın aşağı bölgesi diye adlandırılan ve Wall Street’i de kapsayan Finans Bölgesi de büyük ölçüde elektrik alabilir duruma geldi. Manhattan’ı ziyaret eden bir büyük yolcu gemisinin oluşturduğu renkli görüntü, New York’un eski hareketliliğine tekrar kavuştuğunun işareti olarak algılandı.

Manhattan’da hala elektrik alamayan bölgeler bulunurken, metro sisteminin yüzde 80’i kullanılabilir hale getirildi. Şehiriçi otobüs seferlerinin de büyük ölçüde normale döndüğü şehirde, pazartesi gününden itibaren ekonomik canlılığın tekrar geri gelmesi bekleniyor.

Öte yandan, her yıl yapılan ve tüm dünya medyasında yer bulan New York Maratonu’nun Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından iptal edildiğinin duyurulması birçok kesim tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı.
        
PSEG isimli New Jersey Elektrik İdaresi, kasırgadan zarar gören Hoboken sakinleri için ücretsiz hizmet veren enerji merkezi oluşturdu. PSEG’in şehir merkezine kurduğu çadırda bir Türk firması da felaketzedelere Türk simidi dağıttı.

Telefon ve dizüstü bilgisayarlarını şarj etme ve internete bağlanma imkanına kavuşan kent sakinleri çadıra akın etti. Amerikalılar dünya ile tekrar iletişim kurma şansı yakaladı. Yetişkinler, e-posta hesaplarını kontrol edip birikmiş mesajlarına cevap yazarken, çocuklar da film izleyerek keyifli vakit geçirdi.

Hoboken sakinlerine 24 saat hizmet veren çadırında, bir Türk firması da ürettiği simitleri ücretsiz dağıttı. Türk simidini beğenen Amerikalıların, ikincisini almak için sıraya girdiği görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.