New York Başkonsolosluğu önünde Suruç protestosu

New York Başkonsolosluğu önünde Suruç protestosu

New York Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup Suruç’taki terör saldırısını protesto etti.

Çoğu Amerikalılardan oluşan grup, Türkiye’nin PKK’ya yönelik başlattığı operasyonlarını da protesto etti. Suriye’de Rojava bölgesinde yaşananları yakından takip eden grup, Türkiye aleyhinde slogan attı.

Başkonsolosluğu önünde toplanan bir başka grup ellerinde Türk bayrakları ile Türkiye lehine slogan attı. Grupun içinde yer alan Türk Amerikan Dernekleri Başkan Yardımcısı (TADF) Cenk Tosun, Türkiye aleyhtarı slogan atan protestocuların elindeki pankartları alarak, Türk devletine hakaret etmemelerini istedi.

Gruplar arasında yaşanan kısa bir arbededen sonra New York polisi (NYPD) bölgede güvenlik önlemleri aldı. İki grubun karşılıklı sözlü atışmaları küfürleşmeye kadar vardı. Kürtleri destekleyen grup, Türk hükümetinin son birkaç günde yüzlerce Kürt vatandaşını gözaltına aldığını ve Kürtler üzerinde büyük baskılar kurduğunu anlattı.

Başkonsolosluğun önünde protestoculara karşı duran gruba destek veren TADF Başkanı Atilla Pak, New York’ta Türkiye devletine ve bayrağına karşı protesto düzenleyenlerin karşısında olacaklarını söyledi.

Türk bayrağına her zaman sahip çıkacaklarını belirten Pak “Bir grubun başkonsolosluk binasına zarar vereceğini duyduk, biz de bugün buraya geldik. Türkiye’ye ve Türk bayrağına kimse hakaret edemez. Bunu bugün bir kez daha göstermiş olduk”diye konuştu.

Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman, cuma gününden beri New York’taki başkonsolosluk binası önünde protesto yapılacağını duyduklarını, buna karşı hazır olduklarını söyledi. Tekman “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin savunmasındayız. Bayrağımıza sahip çıktık. Görevimizi yapmış olduk.”dedi.

Kürt yanlısı grubun protestosunu sonlandırmasının ardından bir diğer grup da başkonsolosluğun önünden ayrıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.