Amerikalı milletvekili: “Medyaya gözaltı, problemli demokrasilerde halkı susturma çabasıdır”

Amerikalı milletvekili: “Medyaya gözaltı, problemli demokrasilerde halkı susturma çabasıdır”

Florida Federal milletvekili Alan Grayson, Türkiye’de basına karşı girişilen susturma operasyonlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Resmi bir açıklama yayınlayan Grayson, Türk Hükümeti’nin basın özgürlüğüne karşı yaptığı müdahaleyi kınadı. “Bu siyasi baskı ve tutuklamalar, problemli demokrasilerde yapılagelen, medyayı susturmaya yönelik ve rahatsız edici müdahalelerin devamıdır.” açıklamasında bulunan Grayson, Gazetecileri Koruma Komitesi raporuna göre Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV’ye yöneli operasyonlar öncesi dahi, Türkiye’de çok sayıda gazetecinin ‘gazetecilik suçu’ndan hapiste olduğunu bildirdiğini belirtti.

Gözaltıların geniş çaplı yolsuzlukların ortaya çıkış yıldönümüne denk getirilmesinin, olayı örtbas etmeye yaramayacağını belirten Grayson, yolsuzluklara karışan hükümet yetkililerinin medyaya uyguladığı baskının fayda sağlamayacağını kaydetti.

Grayson açıklamasının sonunda, Türk Hükümeti’nden tutuklu tüm gazetecileri serbest bırakmasını dilediğini ve bunun Türkiye’nin bir gün parçası olmayı düşündüğü AB gözündeki güvenirliliğini ve inanırlılığını sağlamanın tek yolu olduğunu vurguladı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.