Kuzey Kore, Amerikalı Bae için karar vermeye hazırlanıyor

Kuzey Kore, Amerikalı Bae için karar vermeye hazırlanıyor

Kuzey Kore, hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan Amerikan vatandaşı Kenneth Bae ile ilgili davada kararın yakında verileceğini açıkladı.


Resmi Kore ajansı KCNA’nın haberinde, Korece ismi Pae Jun Ho olan Kenneth Bae’nın işlediği suçlarla ilgili ön soruşturmanın tamamlandığı, Bae’nin soruşturma sürecinde, Kuzey Kore yönetimini devirmeyi hedefleyen suçlar işlediğini kabul ettiği, delillerle suçlarının sabit olduğu, yakında Yüksek Mahkeme’nin hüküm vereceği bildirildi.


Kore asıllı bir tur operatörü olan Bae, Çin ve Rusya sınırındaki özel ekonomik bölge Rason’da tutuklanmıştı.


Bae hakkında ne tür bir hüküm verileceği bilinmezken, Kuzey Kore ceza kanununda, cinayet, adam kaçırma ve ülke vatandaşlarını yaralama dahil terörist eylemler için idam ya da ömür boyu hapis cezası veriliyor.


Kuzey Kore’de 2009 yılında Amerikalı gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee, izinsiz giriş ve düşmanca eylemler nedeniyle 12 yıl ağır iş cezasına çarptırılmıştı. Ling ve Lee, aynı yıl eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın Pyongyang’ı ziyaretinden sonra serbest bırakılmıştı.


Bae, Kuzey Kore’de 2009 yılından bu yana göz altına alınan 6. Amerikan vatandaşı oldu. Göz altına alınan diğer Amerikalılar, üst düzey diplomatik girişimlerin ardından serbest bırakılmış ya da sınırdışı edilmişlerdi.


Kuzey Kore’nin Bae ile ilgili açıklamasının, ABD ve Güney Kore’ye haftalarca süren savaş tehditleri ve diğer provokatif eylemlerinin ardından gelmesi dikkati çekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.