Kongre’de silah tartışılırken sokaklarda kurşunlar susmuyor

Kongre’de silah tartışılırken sokaklarda kurşunlar susmuyor

Kongre’nin üst kanadı Senato’da silah edinmeye kısıtlama getirilmesi gündeme alınırken Amerikan sokaklarında kurşunlar susmuyor.


Cuma günü Virginia eyaletinde bir alış-veriş merkezine 18 yaşında olduğu belirtilen gencin silahlı baskın sonunda iki kadını yaraladığı belirtildi. Olaydan sonra yakalanan 18 yaşındaki gencin öğrenci olduğu ve silahlı baskını düzenlemeden önce okulunun panosuna, ‘‘Virginia Tech. 10 dakika uzakta’’ (2007 yılında Virginia Tech üniversitesine düzenlenen silahlı baskında, saldırganla birlikte 33 kişi yaşamını yitirmişti) diye mesaj yazdığı öğrenildi.  Polisin verdiği bilgiye göre olaydan sonra alış-veriş merkezinin güvenlik güçleri tarafından yakalanan saldırganın hapse atıldığı belirtildi.

ATLANTA’DA POLİS VURULDU

Georigia eyaletinin en büyük şehri olan Atlanta’da da bir polis memuruna ateş edilmesi üzerine yaralandığı belirtildi. Polisin bir kamyoneti durdurduğu esnada şoförün memuru vurduğu öğrenildi. Karın bölgesinden vurulan polisin hastaneye kaldırıldığı açıklanırken zanlının olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

Polis yetkilileri kaçan zanlının 4 polis ekibi tarafından takip edilerek sıkıştırıldığı, daha sonra ise vurularak öldürdüğü bilgisi verildi. Yaralı polis memurunun sağlık durumu ise ciddiyetini korudğu vurgulandı.   

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.