Kızılderililer Amerikan futbolunu karıştırdı

Kızılderililer Amerikan futbolunu karıştırdı

Amerikan Futbol Ligi (NFL) son haftalarda ‘Washington Redskins’ takımının isminin değiştirilip değiştirilmemesini tartışıyor. Tartışmalara siyasiler de katılınca uzun zamandır tartışılan konu birden medyanın gündemine yeniden oturdu.

‘Redskins’ Amerikan’ın yerlileri olan Kızılderileri ifade ediyor. Bu nedenle de özellikle Kızılderililer milletlerinin isimlerinin bir takımın adı ile anılmasından rahatsız. Bu nedenle de Kızılderililer uzun zamandır Redskins isminin değişitirlmesi için lobi yapıyor. Ancak bunun yalnızca spor takımı olduğu ve hiçbir millete karşı aşağılama amacı gütmediğini savunan Redskins taraftarları ile takımın sahibi ise isim değişikliğine karşı çıkıyor. Bu tartışmaları bitirebilmek için NFL, Kızılderililerin temsilcileri ile biraraya gelmeye hazırlanıyor.

Başkan Barack Obama, takımın isminin değiştirilmesi taraftarı. Obama’nın bu açıklaması memnuniyetle karşılanırken Amerikan yerlileri tarafından, dün Washington’da düzenledikleri sempozyuma hiçbir NFL yetkilisinin katılmamasına tepki gösterdi.  NFL Sözcüsü Brian McCarthy, sempozyumun olduğu gün NFL yetkililerin ligde takım sahibi olanlar ile toplantı yapıldığını açıkladı. McCarty, NFL’in Kızılderililer ile grüşmenin normalde 22 Kasım’da Manhattan’da yapılmasının planlandığını ancak tarafların arzu etmesi durumunda bu buluşmanın her an gerçekleşebileceğini söyledi.

 

Oneida Ulusal Kızılderililerin dün Washington’da düzenledikleri sempozyumda konuşan Demokrat Partili Milletvekili Betty, futbol takımının Redskins olmasını,‘‘Bu bir milletin aşağılanmasıdır’’ diye tepki gösterdi.

Başkan Barack Obama’da geçen hafta AP haber ajansına verdiği mülakatta Redskins isminin değiştirilmesi taraftarı olduğunu söylemişti. Washington Post gazetesinin anketine katılanlarda Redskins isminin değiştirilmesine karşı. Ankete katılanların yüzde 57 isim değişikliğine karşı çıkarken yüzde 43’ünn desteklediği görüldü.

Redskins takımının sahibi Dan Snyder ise takımlarının isminin asla değiştirilmeyeceğini söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.