Kasırga, Manhattan’da gökdelen inşaatının vinçini kırdı

Kasırga, Manhattan’da gökdelen inşaatının vinçini kırdı

New York Şehri’nin gökdelenler merkezi olarak dünya genelinde isim yapan Manhattan adasında yapılan bir gökdelenin inşat vinçi kırıldı. New York ve New Jersey kıyılarına henüz ulaşmayan Sandy kasırgasının öncü rüzgarları hayatı şimdiden olumsuz etkilemeye başladı.

Manhattan adasının ‘Midtown’ (şehir merkezi) olarak adlandırılan kısmında yer alan ve 70 kattan daha yüksek olan gökdelenin inşaatı için dikilen vinç henüz Sand kasırgasının öncü rüzgarına dayanamayarak kırıldı. Kırılan vinçin uçu havada asılı kalırken polis-itfaiye ekipleri çevreyi abluka altına alıp bölgeyi araç ve insan trafiğine kapattı. Manhattan adasında 57.ci sokak üzerinde yaşanılan olaydan sonra polis gökdelenin etrafındaki evlerde oturan insanları da tahliye etti.   

Sandy’in henüz karaya tam olarak vurmamasına karşın haberin hazırlandığı yerel saat ile 3:00 de 40 binden fazla insanın elektriksiz kaldığı açıklandı. İlerleyen saatlerde ise New Jersey’de yaşayanların yüzde 80’inin elektriksiz kalacağı öngörülüyor. New Jersey’in nüfusu ise 9 milyona yakın. New Jersey’de Camden, Paterson, Wayne, Bergen, Doğu-Batı Essex, Passaic yerleşim birimleri New York ise Long Island, Brooklyn ile Staten Island’da bazı mahallelerin su baskınına maruz kaldığı ya da heran maruz kalacağı konusunda yetkililer uyarıyor.

IMG 0261
ATLANTİK ŞEHRİ SULAR ALTINDA

Amerika’nın en büyük ikinci kumarhanesi olarak isim yapan New Jersey eyaletinin Atlantik Şehri, Sandy kasırgasının öncü rüzgar ve dalgalarına yenik düştü. Şehir merkezi beklenenden erken sulara teslim olurken,  şehrin sokaklarında yalnızca güvenlik güçleri ile acil kurtarma ekiplerinin dolaştığı bildirildi.

New Jersey ile New York sahillerinde dalgaların giderek yükseldiği görülüyor. Rüzgar şiddetini giderek arttırırken yerel saat ile akşam 6:00 sularından sonra özellikle güney New Jersey sahilleri, Philadelphia şehrinde saatte hızı 90 mil (144 km) ile vuracak olan Sandy kasırgasının salı sabah erken saatlerine kadar şiddetili şekilde etkili olmasıbekleniyor.

New Jersey ile New York, Connecticut eyalet valileri halkı evlerinde kalmaları, su baskını olması beklenen bölgelerde yaşayanların da biran önce daha güvneli yerlere veya en yakındaki sığınaklara gitmeleri konusunda uyardı.

IMG 0250
HUDSON NEHRİ GİDEREK YÜKSELİYOR

New York ile New Jersey arasında yer alan ve beş yıl önce bir yolcu uçağın zorunlu iniş yaptığı Hudson nehri suları giderek yükseliyor. Hudson sularının yükselmesi nedeniyle iki eyaleti birbirine bağlayan Lincoln ile Holland tünelleri ulaşıma kapatılırken bugün, nehir çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayanların da tahliye işlemleri başladı.
New Jersey’in birçok bölgesinde ağaçların ve eletrik direklerin yıkıldığı görülürken bazı yolların da su baskını nedeniyle kapatıldığı da bildirildi.

 Hudson nehrinin hemen kiyisinda uzanan Edgewater kasabasi Sandy’nin ruzgarlarina ve siddetli yagmura simdiden yenik dustu. Polis nehir kiyisindaki evleri sel baskinina karsi bosaltiyor.

 

 

Manhattan-20121029-00936

 

Edgewater-20121029-00955

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.