Kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi

Kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi

 

ABD’nin doğu yakasında etkili olmaya başlayan kar yağışı fırtınaya dönüştü. Salı günü yerel saatle 13.00 sularında başlayan kar fırtınası etkisini artırarak devam ediyor. Elverişsiz hava şartlarından dolayı şuana kadar 3 bin 500 uçuş iptal edildi. Fırtına nedeni ile bazı eyaletlerde okullar tatil edildi.

Kar kalınlığı New York şehrinde  25 cm, New Jersey eyaletinde ise 32 santimetreyi buldu. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York’un tüm acil durumlara hazırlıklı olduğunu belirtti. Fırtınanın etkisi ile hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye düşeceği bildirildi. Başkent Washington’da kamu kurumları fırtına nedeniyle yarım gün çalıştı. Birçok okul ise öğrencilerini erken saatte evlerine gönderdi. Eyaletler arası otoyollarda trafik akışı durma noktasına geldi. Kar temizleme ve yolları tuzlama çalışmaları ise devam ediyor. Otobüs ve tren sefelerinde 2-3 saatlik geçiklemeler yaşandı.

Özellikle New York, New Jersey arası yolda kalan araçlar nedeniyle diğer araç sürücüleri yollarda uzun süre beklemek zorunda kaldı. Birçok eyalette evsizler için barınaklar hazır hale getirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.