Kar fırtınası can almaya devam ediyor

Kar fırtınası can almaya devam ediyor

Amerika’nın Güney ve Orta Batı eyaletlerinde etkili olan kar fırtınası can almaya devam ediyor. Son yapılan açıklamalara göre kar fırtınasından dolayı ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. On binlerce insan elektriksiz kalırken yine binlerce uçak seferi de fırtına nedeniyle iptal edildi.

Missouri ile Kansas’da sabah erken saatlerde etkili olan kar fırtınası Büyük Göller bölgesine (Chicago) doğru ilerlerken bazı bölgelerde kar kalınlığı 60 cm bulduğu belirtildi. Karın sulu ve rüzgar ile yağması sonunda etkili olduğu bölgelerde ulaşımı imkansız hale getirdiğine dikkat çekild. Fırtına bazı eyaletler de ise kar ile birlikte yağan buzun araç trafiğini felç ettiği ve birçok kazaya neden olduğu kaydedildi. Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde yetkililer halktan acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.


Ulusal Hava Hizmetleri (National Weather Service) tarafından yapılan açıklamada, Texas’dan Büyük Göller bölgesine kadar fırtınanın etkili olacağı uyarısında bulundu. Bu gece saatlerinde Chicago’da da etkili olmaya başlayacak olan kar fırtınası nedeniyle şimdiye kadar 2 binin üzerinde uçak seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Haberin hazırlandığı saatte 80 bin ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığı belirtilirken fırtının devam etmesi nedeniyle bu sayının yüzbinleri bulacağı tahmin ediliyor. Özellikle Missouri, Kansas ile Oklahoma eyaletlerinde etkili olan sulu karın elektrik tellerini kopardığı belirtiliyor.

Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde okullar tatil edilirken, birçok kamu dairesi de kapalı.

Fırtına nedeniyle şimdiye kadar 3 insanın öldüğünü açıklayan yetkililer, bu kişilerden ilkinin dün Kansas’da 70 numaralı otobanın buzlanması nedeniyle kaza yapan 21 yaşında bir gencin olduğu bilgisini verdi. Kansas da yine bir kişinin de bu sabah buzlu yolda kaza yapması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Kar fırtınasının son kurbanının çatı çökmesiyle yaşamını yetirdiği kaydedildi. Oklahoma eyaletinin Woodward yerleşkesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden kişinin kimliği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Write a comment

1 Comment

  1. Abd ahir February 26, 21:04

    Arkadaslar cani Allah alir, kar, kis, vs degil.. Hos sizlerde biliyorsunuz..

Only registered users can comment.