Kadir Topbaş: Protestolar halkın huzurunu bozmamalı

Kadir Topbaş: Protestolar halkın huzurunu bozmamalı

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının birinci yılı dolayısıyla kendisine yöneltilen soru üzerine, insanların tepki göstermesinin ve kendilerini ifade etmelerinin demokratik bir hak olduğunu söyledi.

Demokratik taleplerde samimi olunmasını isteyen Topbaş, bu olaylarda yeşil ve ağaç hassasiyetinin ötesinde hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan birtakım yönlendirmeler olduğunun görüldüğünü ifade etti. Kamuoyu yoklamalarında da Gezi olayının hak arayışı değil bir hedef gütme olduğunun anlaşıldığını belirten Topbaş, “Bu, bir sivil insiyatifin siyasallaşması anlamını taşımaktadır.” dedi.

Protestoların halkın huzurunu bozmaması geretiğini aktaran Topbaş, böyle bir hak arayışının kabul edilemeyeceğini ifade etti. Topbaş, ‘‘İnsanlar tabii ki yönetimlere taleplerini bir şekilde ifade edeceklerdir. Ama bu, kamu düzenini bozmamak kaydıyla, diğerlerini tedirgin etmeyecek anlamda olduğu takdirde saygı duyulacak halde olabilir.” dedi.

Topçu Kışlası projesi üzerinde dönen bazı şaibelerin hatırlatılması üzerine Topbaş, konu ile ilgili davaların ve yargı süreçinin devam ettiğine işaret etti.

“Otobüs alım ihalesi”yle ilgili davaya katılmamasına ilişkin ise Topbaş, belediye başkanlığında 10 yıldır görev yaptığını ve bir beş yıl daha görev yapacağına dikkat çekti. Bu davaların İstanbulluların gözü önünde cereyan ettiğini bildiren Topbaş, İstanbulluların kendisine güvendiği için tekrar seçtiğini ifade etti. Bunun bir yasal sonucu olursa kabul edileceğini ifade eden Topbaş, muhalefetin bunu gündemde tutmaya çalıştığını belirtti. Kendilerinin hizmet ürettiklerini anlatan Topbaş, “Tabi, hiçbir iş yapmazsanız hiçbir sorguya da muhatap olmazsınız. Birçok iş yaptığımız için de birileri kalkıp sorular sormaya çalışıyor.” diye konuştu.

ÖNCE TEDBİR SONRA TEVEKKÜL

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş kendisine İstanbul’daki iş kazalarını önlenmesi için alınan tedbirlerin sorulması üzerine inşaatlarda ruhsat ve denetleme görevinin ilçe belediyelerinde olduğunu söyledi.

 

İş kazalarının önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Topbaş, bunların olmaması için daha hassas davranılması gerektiğini söyledi. İhmallerin önlenmesi gerektiğini de dile getirenTopbaş, “Birazcık maalesef tevekkül anlayışını millet olarak yanlış değerlendiriyoruz. Her türlü tedbiri aldıktan sonra tevekkül yapılır. Tedbirler alınmıyor, biraz da farklı duygularla hassasiyetlerimiz geç geliyor.” diye yakındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.