İsrail BM’de yalnız kaldı

İsrail BM’de yalnız kaldı

İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ron Prosor, Filistin’in üye olmayan gözlemci devlet statüsü oylaması öncesi yaptığı konuşmada sık sık İsrail’in güvenliğine vurgu yaptı.

Prosor’un konuşması sonrası üye ülkeler sessiz kalırken, sivil katılımcıların bulunduğu Genel Kurul balkonundan bazı alkış sesleri duyuldu.

”İsrail kendini savunmaktan asla kaçınmayacak bir millettir” diyen Büyükelçi Ron Prosor, ”35 yıl önce Enver Sedat İsrail’i ziyaret etti ve barış istedi. İsrail O’nun barış isteğine cevap verdi. Biz barıştan yana bir ülkeyiz. Mısır ve Ürdün ile yaptığımız gibi” ifadeleri ile İsrail’in barıştan kaçmadığını savundu.

Prosor, ”BM’nin bu kararı İsrail’in güvenliğini tehlikeye atmaktadır ve süreci geriye götürmektir” dedi ve Filistin tarafını Yahudi tarihini silmek istemekle suçladı. İsrail Temsilcisi Prosor, bugün alınacak kararın fiiliyatta yaşanan durumu değiştirmeyeceğini ileri sürdü.

Filistin tarafının terör organizasyonlarında bulunduğunu iddia eden İsrail temsilcisi, İran’ın desteği ile geliştirilen 1300 roketin son bir ayda İsrail şehirlerine atıldığını öne sürdü.

Prosor şöyle devam etti: ”İki toplum için iki ülke sözünü sayın Abbas’tan hiç duymadım. Çünkü Filistin İsrail’i hiç tanımadı. Sayın Abbas’a sormak istiyorum. Sizden bugün böyle bir cümle duymadım. Daha önce de duymamıştım.”

İsrail’in BM Temsilcisi son olarak Genel Kurul’a sunulan tasarıyı, ”Bu karar İsrail güvenliği hakkında hiç bir şey içermiyor” diyerek eleştirdi.

Ron Prosor’un konuşması Genel Kurul üyelerinden alkış almazken, destek, sivillerin de girişine izin verildiği balkon kısmından geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.