Iraklı kadının ölüm nedeni ‘nefret suçu’ olmayabilir

Iraklı kadının ölüm nedeni ‘nefret suçu’ olmayabilir

Mart ayının sonunda evinde kızı tarafından yarı ölü bulunan Irak göçmeni 32 yaşındaki Shaima Alawadi’nin ölümü ile ilgili soruşturma devam ederken polis soruşturmanın seyrini değiştirebilecek verilere rastladı.

California El Cajon’daki evinde 17 yaşındaki kızı tarafından yemek odasında başına aldığı demir evye darbeleriyle ağır yaralanmış halde bulunan Alawadi’nin ölüm haberi 3 gün sonra doktorlar tarafından duyurulmuştu. Alawadi’nin ölü bedeninin yanında bulunan bir tehdit mesajı herkesin ölümün bir ‘nefret suçu’ olabileceğini düşünmesine sebep olmuştu. Notta ‘Ülkene gerialawadi killing dön, seni terörist’ yazıyordu.

El Cajon polisi olayın nefret suçu olabileceği ihtimali üzerinde durmuş ancak bütün ihtimalleri de araştıracaklarını bildirmişti. Alawadi’nin kızı ve eşinin cenaze işlemleri için Irak’a gitmelerinin ardından polisin ele geçirdiği bilgiler soruşturmanın seyrini değiştirdi.


Polis Shaima Alawadi’nin arabasında yaptığı araştırmada genç kadının eşinden boşanmak için doldurmak üzere aldığı hukuki evrakları buldu. Shaima Alawadi mahkemeye ödenmesi gerekli bir tutar için doldurması gereken makbuzu da kendi adına doldurmuştu. Iraklı kadının kocasıyla sorunlu bir ilişkisinin olduğu ve Teksas’a yerleşerek kocasından ayrılmak istediği de polise savunma veren yeminli şahitler tarafından doğrulandı.

Polis ayrıca olayın gerçekleştiği 27 Mart gününde maktülün kocası Kassım Alhimidi’nin bulunduğu yeri ispatlayamadığını da belirtti.

Shaima Alawadi’nin ilişkisi yalnızca kocasıyla değil kızıyla da oldukça zor bir dönemden  geçiyordu. Yeminli şahitlerin ifadelerine göre Fatima ailesi tarafından kuzeni ile evlendirilmek konusunda zorlanıyordu. Polis aynı zamanda 17 yaşındaki genç kızın geçen yıl parklık bir alanda 21 yaşında bir erkekle girdiği uygunsuz ilişki yüzünden karakola alındığını ifade etti.

kassım


Annesinin ölü bedenini gördüğü gün telefonunu incelemeye alan polis tarafından Fatima Alhimidi’ye “Dedektifler öğrenecek. Onlara konuşamayacaklarını söyle.” diyen bir yazılı mesajın da geldiği duyuruldu. Polisin Kassım Alhimidi ve Fatima Alhimidi’ye yöneltecek kritik soruları olmasına rağmen nasıl olup da bu iki ismin Irak’a gitmesine izin verdikleri ise merak konusu.

Polisin bulduğu kritik belgelerden bir tanesi de darp edildiği gün 32 yaşındaki kadının yanıbaşında bulunan not. Aile benzer bir notun 1 ay kadar önce de evlerinin bahçesine konulduğunu söylemiş ancak notu kötü bir şaka olarak değerlendirip attıklarını belirtmişlerde. Polis olay yerinde bulunan notun orjinalinin kopyası ya da fotokopisi olduğunu saptadı.

Komşular olay günü Fatima Alhimidi’nin eve girmesinin hemen ardından evden 20’li yaşlarda genç, zayıf ve koyu tenli bir kişinin koşarak kaçtığını da polise ifadelerinde belirttiler.

Olayın nefret suçu mu yoksa nefret suçu süsü verilen bir katl olayı mı olduğunu ilerleyen günlerde yapılan araştırmalar gösterecek. Tabi eğer polis Kassım ve Fatima Alhimidi’ye can alıcı sorularını yöneltebilirse.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.