İnternet yasası için Özgürlük Evi; İfade özgürlüğüne aykırı

İnternet yasası için Özgürlük Evi; İfade özgürlüğüne aykırı

Türkiye’de yargının kararı olmadan internete ulaşım iznini engellenecek olan yasanın özgürlüğe karşı engelleme olarak değerlendiren Özgürlük Evi açıklamasında, “Türkiye parlamentosu hükümete internet sitelerine mahkeme kararı olmadan engelleme izin veren yasayı onaylaması internet ve vatandaşların özgürlüğüne ciddi bir şekilde balta vurmaktır” dedi.

 

‘‘Özgürlük Evi olarak Abdullah Gül’e yasanın yürürlüğe girmesine engel olunması adına veto etme çağrısı yapıyoruz” diyen kurum, 17 Aralık yolsuzluk souşturmasından sonra sosyal medya ve internet üzerinde yaptırımın arttığına dikkat çekti. Yolsuzluk skandalının ortaya çıkmasıyla sosyal medyada kamu çalışanlarının güvenini zayıflattığı, varsayılan döküman ve videoların paylaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Tasarının olumsuz herhangi bir bilginin internete sızmasını engellemeyi amaçladığına yönelik şüpheler artıyor” ifadeleri yer aldı.

 

Gelişme hakkında Zaman Amerika’ya değerlendirmede bulunan Özgürlük Evi Başkanı David J. Kramer ise yeni yasanın ifade özgürlüğüne aykırı bir uygulama olduğunu belirtti. Kramer, “Özgürlük Evi olarak Türkiye Parlamentosu’nun yasayı geçirmesini eleştiren yazılı bir açıklama yaptık. Bunun ifade özgürlüğüne aykrı bir tutum olduğunu düşünüyor ve uygun bulmuyoruz. Umut ediyoruz ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söz konusu yasayı veto edecektir” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.