İnsan Hakları Ödülü Pakistanlı Malala’nın

İnsan Hakları Ödülü Pakistanlı Malala’nın

Pakistan’da eğitim faaliyetlerine destek verdiği için geçtiğimiz yıl Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı kız Malala Yusufzai, ABD’li Edward Snowden’ın da aday gösterildiği AB’nin Sakharov Ödülü’ne layık görüldü.

Malala, düşünce özgürlüğü olarak da adlandırılan bu saygın ödülü, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun gizli kayıtlarını açığa çıkaran Snowden’ın geçerek almaya hak kazandı.

1975 Nobel Barış Ödülü sahibi Andrey Sakharov’un adını taşıyan ödül, 1988’den beri Avrupa Parlamentosu tarafından insan hakları ve özgürlüklerini savunan kişilere verilmek için kuruldu.

BM’de yaptığı konuşmayla bir anda dünya gündemine oturan Malala, yarın açıklanacak Nobel Barış Ödülü’nün de en güçlü adayı olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz aylarda Uluslararası Çocuk Barış Ödülüne de layık görülen Malala Yusufzai , ödülünü Arap asıllı Türk aktivist Tevekkül Kerman’ın elinden almıştı.

BM’de yaptığı konuşmayla ayakta alkışlanan Malala, kızların eğitimine destek verdiği için Ekim 2012’de Taliban tarafından başından vurulmuştu. Malala’nın Pakistan’da başlayan tedavisi İngiltere’de devam etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.