Hocaefendi’den Gazze için dua ve yardım çağrısı

Hocaefendi’den Gazze için dua ve yardım çağrısı

 Fethullah Gülen Hocaefendi, İsrail saldırılarına maruz kalan Filistinliler için dua çağrısı yaptı. Gülen, Herkul.org sitesinde yayınlanan konuşmasında İslam dünyası adına çok dua etmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Birçok sivil toplum kuruluşu da bombardıman altındaki Gazze için yardım kampanyası başlattı. Allah’ın inayeti olmadan Filistin ve Suriye’deki problemlerin çözülemeyeceğinin altını çizen Fethullah Gülen Hocaefendi, “Sürekli duaya kilitlenip Cenab-ı Hakk’a tazarru ve niyazda bulunmak lazım.” dedi. İkindi namazı sonrası dostlarıyla sohbet eden Hocaefendi, çok dua etmenin önemi üzerinde durarak, duanın Allah’a yaklaşma vesilesi olduğunu kaydetti. Burada Filistin ve Suriye’de yaşanan olayları da hatırlatan Hocaefendi şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız her gece kalksınlar, teheccüd kılsınlar. Alsınlar ellerine bir dua mecmuası. El-Kulubu’d-Daria’yı mı alırlar, kendilerinin okudukları bir duayı mı alırlar… Başlarını yere koysunlar… Çocuğu kuyuya düşmüş bir insanın kuyunun başında sızlaması gibi. Doğum esnasında hanımının iniltileri karşısında ona dua eden bir insanın kelimeleri şuurla söyleyişindeki edayla bir dua. Bir tazarru. Bir niyaz!..”

Filistin halkının kötü günlerinde yanında olan sivil toplum kuruluşları, bombardıman altındaki Gazze için yeniden yardım kampanyası başlattı.

YARDIM KURULUŞLARI GAZZE’DE YARALARI SARIYOR

Kimse Yok mu, Cansuyu, Yardımeli Derneği ve İHH gibi kuruluşlar, Gazze’ye yardım götürmek için çalışmalarını hızlandırdı. Kimse Yok mu Derneği, Kahire’deki Türk Büyükelçiliği ile irtibata geçerek bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda ilk yardımlarını Gazze’ye ulaştırdı. Kimse Yok mu, patlamalar nedeniyle kırılan camların yenilenmesi ve ihtiyaç sahiplerine battaniye dağıtılması için çalışmalar başlattı. Filistin’e yardım akışını hiç kesmediklerini ifade eden dernek yetkilileri, ayrıca muhtemel bir gıda sıkıntısına karşı halka yardımda bulunuyor. Cansuyu Derneği de 8’er tonluk yardımlardan oluşan 30 kamyon acil yardım, gıda ve sağlık malzemesini ulaştırdığı bölgede Gazze halkı için bir başka umut oldu. Gazze’ye 750 bin liralık yardım bütçesi ayırdığını duyuran Yardımeli Derneği de, ilaç, gıda, battaniye ve acil yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. İHH de bombardımanın başlamasıyla Gazze’deki irtibat büroları aracılığıyla bölgeye 40 bin dolarlık ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptıklarını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.