Havuz medyasının ‘Raindrop’ haberi de yalan çıktı

Havuz medyasının ‘Raindrop’ haberi de yalan çıktı

İktidar yandaşı Akşam gazetesinde yayınlanan ‘Derin yapıya silah eğitimi FBI’dan başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Haberle ilgili yazılı açıklamada bulunan Houston merkezli Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş, vakfın kuruluşundan bu yana yapılan bütün organizasyonlara sadece FBI görevlileri değil, hem Türkiye’den hem de Amerika’dan bakanlar, milletvekilleri, meclis başkanları, sivil toplum örgütleri, din adamları, güvenlik görevlileri ve belediye başkanları gibi toplumun her kesiminden binlerce insanın davet edildiğini belirtti.

Okumuş, FBI yetkililerinin devletin güvenlik kollarını temsilen programlara katılmasının ‘silahlı eğitim veriliyor’ şeklinde lanse edilmesinin çarpıtma ve iftira olduğunu söyledi. Söz konusu haberin bir iftiradan ibaret olduğunu belirten Başkan Okumuş, “Manşetten duyurulan haber, havuz medyasının, kurumumuzu karalama kampanyalarına acizce dahil etme çabalarının bir ürünüdür. Vakfımızın hiçbir programında FBI’dan silahlı egitim alınmamıştır. Bu açıkça bir iftiradır ve yalan bir haberdir. Bu nedenle hukuki hakkımızı arayacağız.” dedi.

Kültür merkezinin, din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin yurt dışında yaşayan Türk toplumunun her kesimine eğitim vermek amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Okumuş, vakıf görevlilerin sanki FBI’dan silahlı eğitim alıyormuş gibi bir izlenim oluşturulmasının kasıtlı olduğunu söyledi.

FBI’ın ABD çapında birçok kurum ve kuruluş aracılığıyla halkı doğru internet kullanımı, uyuşturucunun zararları, insan kaçakçılığı vb konularda seminer verdiğini hatırlatan Raindrop başkanı, “Akşam gazetesinin, kültür merkezimizin internet sitesinde FBI ile ilgili bu tarz bilgilerin olduğunu haberleştirmesi insafsız bir algı operasyonunun parçasıdır. Gazete, sanki FBI kurumumuza silahlı eğitim veriyormuş gibi çarpıtma bir haber yapmıştır.” şeklinde konuştu.

11 Eylül saldırısından sonra ABD’de Müslümanlar hakkında oluşan olumsuz algının arttığının ve bu nedenle imajı düzeltmek adına programlar organize ettiklerini kaydeden Okumuş , “Raindrop olarak biz tekrardan böyle bir şeyin yaşanmasını asla istemiyoruz. Bu vesileyle 12 Eylül 2011 tarihinde, toplumun her kesiminden insanlarla bir araya gelip Houston şehrinin en büyük eğitim kurumlarından Houston Üniversitesi ile ortak bir panel düzenledik. Bu panele konuşmacı olarak konuyla ilgisi olabileceğini düşündüğümüz medya, akademi ve güvenlik teşkilatından konuşmacılar davet ettik. Üniversitede düzenledigimiz bu programın söz konusu gazete tarafından silahlı eğitimle ilişkiliymiş gibi sunulmasını şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

“HER KESİMDEN İNSANI KÜLTÜR MERKEZİNDE AĞIRLIYORUZ”

Haberde iddia edildiği üzere, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vakfın onursal başkanı olmadığına dikkat çeken Okumuş şöyle konuştu: “Söz konusu programların amacının üyelerinin FBI’ın işleyişini öğrenmelerini sağlamak ve başlarına gelebilecek herhangi bir durumda nasıl davranılması gerektiğini öğrenmelerine yardımcı olmaktır. Biz çok sayıda bilgilendirici program düzenliyoruz. Sonuçta Texas’ta yaşayan insanların bölgeleri hakkında bilgilendirilmesi çok önemli. Eğitici programların çarpıtarak okurlara sunulması tamamen hedef saptırmaktır. Oysa programlara sadece FBI görevlilerini değil, yerel siyasetçileri de davet ediyoruz.”

Haberde, kültür merkezinin 15 Ekim 2009 tarihinde organize ettiği kahvaltının sadece FBI personeli için düzenlediği iddiasının gerçeği yansıtmadığının altını çizen Okumuş, programın Amerikan toplumunun her kesimiyle yaptıkları rutin kahvaltılardan bir tanesi olduğunu ifade etti. Raindrop Vakfı olarak Türk kültürünü Amerikan toplumuna anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Okumuş, “Kültürümüzü anlatmak ve toplumu bilgilendirici toplantılar yapmak adına kolluk kuvvetlerinden akademisyenlere, politikacılardan öğretmen ve öğrencilere kadar her kesimden insanı din, dil, ırk gözetmeksizin kültür merkezimize davet ediyoruz . Bunlarla ortak yaşama değerleri etrafında programlar düzenliyoruz. Bu programda da Türk misafirperverliğinin gerektirdiği şekilde yemek ikramımız ve müzik dinletimiz oldu.”diye konuştu.

 TÜRKİYE VE KÜLTÜRÜNÜ TANITMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Raindrop olarak Türk ve Amerikan hükümetinden herhangi bir destek almadan 6 eyalette 17 şube ile faaliyet gösterdiklerini ifade eden Mehmet Okumuş, “Türk kültürünü tanıtmak gayretlerinde bulunuyorken, Türkiye’yi kötüleyen bir habere sitemizde yer vermemiz mümkün değil. Biz sadece mevcut hükümetin hukuksuz ve keyfi politikalarını eleştiriyoruz. Türkiye’yi karalayan herhangi bir şey içermemektedir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Okumuş, kurum olarak  iftira haberi ile ilgili hukuki haklarını arayacaklarını ve mahkemeye başvuracaklarını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.