Hakim Zimmerman için ödenen kefaletin yükseltimesi isteğini red etti

Hakim Zimmerman için ödenen kefaletin yükseltimesi isteğini red etti

17 yaşındaki silahlısz siyahi genc Trayvon Martin’i öldürmekten dolayı tutuklanarak hapse atılan ve ilk duruşmasında 150 bin dolar kefalet ile serbest bırakılan George Zimmerman davasında ilginç gelişmeler yaşandı.

Haftabaşında serbest kalan Zimmerman’ın ödediği kefaletin 150 bin dolardan 200 bin dolara çıkarılmasını isteyen savcının bu talebine davaya bakan hakim olumsuz yanıt verdi. Savcı Bernardo de la Rionda’nın kefaretin yetersiz olduğu ve yükseltilmesi talebine karşılık hakim Kenneth Lester Jr., “Öyle bölük bölük karar vermeyeceğim. Kefaret yükseltilmeyecek” diye cevap verdi.

Buarada Zimmerman davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Kimliği belirsiz birisi Zimmerman’a savunma harcamalarını karşılayabilmesi için 200 bin dolar yardımda bulundu. Zimmerman’ın aile yakınları basının yardımı yapananın kim olduğu yönündeki sorularına ise kendilerinin dahi bilmediği şeklinde cevap verdi.

Zimmerman’ın avukatı Mark O’Mara da yardımın kim tarafından yapıldığı bilgisini vermedi. Yalnız O’Mara davaya bakan hakimin yardım parası ile ilgili detay istediğini de söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.