Hakaret filminin yapımcısı hapisten çıkıyor

Hakaret filminin yapımcısı hapisten çıkıyor

Ortadoğu başta olmak üzere Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerde Amerika nefretini körükleyen filmiyle dikkatleri üzerine çeken Mark Basseley Youssef, bugün hapishaneden salıveriliyor.

 

Basseley Youssef, tanıtımları Youtube gibi video paylaşım sitelerinde yayınlanan ‘The Innocence of Muslims’ isimli sözde filmi ile büyük tepki çekmişti. Amatör şartlarda hazırlanan sözde film Hz. Muhammed (SAS)’e hakaret etmek amacıyla yapılmıştı. Filmin çekimi sırasında şartlı tahliyesinin kurallarını ihlal etmek suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırılan 56 yaşındaki Mısır doğumlu koptik Hıristiyan, bugün California’daki evine şartlı tahliye kararıyla geri dönecek. Basseley Youssef dört yıl daha gözetim altında tutulacak.

Film çekimleri sırasında da gözetim altında tutulan Californialı provakatör banka işlemlerinde yaptığı yolsuzluk suçundan ceza almıştı.

Filmin ardından çıkan gösteriler sırasında Bingazi’de 11 Eylül’de Amerikan Konsolosluğu’na bir saldırı düzenlenmiş ve 4 Amerikalı diplomat hayatını kaybetmişti. CNN’e açıklama yapan sözde filmin sahibi filminin insanların ölümüne sebep olabileceğini hiç tahmin etmediğini iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.