Giffords ve astronot eşi, silahların kontrol altına alınması için kampanya başlattı

Giffords ve astronot eşi, silahların kontrol altına alınması için kampanya başlattı

ABD’nin Connecticut eyaletinde geçen ay 20’si çocuk 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısının yankıları sürüyor.

Saldırının ardından Obama yönetimi silahların yol açtığı şiddeti önlemeyi amaçlayan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için azami çaba sarfedeceği sözünü verirken, ülkede silah kullanımının kontrol altına alınması için sivil girişimler de gündeme geliyor.

Eski Arizona Milletvekili Gabrielle Giffords astronot eşi Mark Kelly ile birlikte, 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırının yıl dönümünde, ülkede silahlı şiddetin önüne geçilmesi için kampanya başlattı.

Giffords ve Kelly, USA Today’a yazdıkları makalede, “Americans for Responsible Solutions” adını verdikleri girişimle, silah kontrolüne ilişkin çabaların desteklenmesi için para toplamayı ve bu konuda ulusal düzeyde bir tartışma başlatmayı amaçladıklarını bildirdi.

Söz konusu girişimin “ülkedeki silah lobisinin etkisinin dengelenmesine” katkıda bulunacağını ifade eden çift, geçen hafta okul saldırısına sahne olan Newtown kasabasını ziyaret etmişti.

Tucson saldırısı
        
Eski milletvekili Gabrielle Giffords, Ocak 2011’de Arizona eyaletinin Tucson kentinde akli dengesi bozuk bir kişinin saldırısında başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Tucson’da 8 Ocak 2011’de, halka açık bir etkinlik sırasında düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında Federal Yargıç John Roll, Giffords’ın yardımcılarından Gabe Zimmerman ve 9 yaşındaki Christina-Taylor Green’in de bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda Giffords ile birlikte 14 kişi yaralanmıştı.

Gabrielle Giffords, geçirdiği beyin ameliyatının ardından yürümeyi ve konuşmayı yeniden öğrenmek durumunda kalmıştı.

Saldırının düzenlendiği dönemde ABD’de yapılan bir araştırmaysa, Tucson’da meydana gelen saldırıya rağmen, Amerikalıların yaklaşık yüzde 49’unun ateşli silah sahibi olmayı önemli bulduğunu ortaya koymuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.