Fransa İçişleri Bakanı, Zaman okurlarıyla bir araya geldi

Fransa İçişleri Bakanı, Zaman okurlarıyla bir araya geldi

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Ocak ayında gerçekleşen Charlie Hebdo saldırılarının ardından başlatılan Müslüman toplumuyla diyalog çalışmaları kapsamında Zaman Fransa okurlarıyla buluştu.

Zaman’ın Fransa edisyonu olan Zaman France gazetesi okurlarını İçişleri Bakanlığı’nda ağırlayan Cazeneuve, okurlarla sohbet etti, sorularını cevapladı.

Buluşmayı Le Monde gazetesi, AFP haber ajansı ve çok sayıda gazete haberleştirdi.

Yüzde 50’lik destek oranıyla ülkedeki en popüler siyasetçi olan Cazeneuve, Zaman okurlarıyla sohbetinde 5 milyon Müslüman’ın bulunduğu Fransa’daki 600 bin nüfuslu Türk toplumunun çok aktif, organize ve uyumlu olduğunu söyledi.

Laikliğin Müslümanlara karşı kullanılan bir değer olamayacağını belirten Cazeneuve, “Laiklik anlayışımız daha kapsayıcı olmalı. Laiklik Müslümanlara karşı kullanılan, önlerine çıkarılan bir değer değildir. Okul kantinlerinde tek tip yemeğin zorunlu hale getirilmesinin laiklikle ilgisi yok. Plajların başörtülü kadınlara yasaklanmasının da” dedi.

Fransa’da son aylarda Müslüman öğrencilerin okul kantinlerinde domuz eti olan yemeklere alternatif menüler sunulması tartışılıyordu. Sosyalist hükümetin dini konularda en yetkili ismi olan Cazeneuve, yine tartışılan üniversitelerde başörtüsü yasağına karşı olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı, “Ortaokul ve liseden farklı olarak üniversiteye giden bir genç kadın, 18 yaşını geçtiği için her türlü vicdani kararı kendi kendine verme hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.