Fox News sunucusundan Obama’ya terleten ‘yolsuzluk’ sorusu

Fox News sunucusundan Obama’ya terleten ‘yolsuzluk’ sorusu

Amerikan televizyonu Fox News’e röportaj veren Başkan Barack Obama TV Sunucusu Bill O’Reilly’in soruları karşısında zor anlar yaşadı. Bill O’Reilly’in röportaj süresince Obama’nın sözünü bir çok defa keserek arka arkaya eleştirel sorular yöneltmesi ABD basınında saldırgan bir tutum olarak görüldü. Obama’nın saygılı duruşu övüldü.

 

Obama, sağlık reformu, Bingazi’deki büyükelçilik saldırısı ve Amerikan Gelir İdaresi (IRS) skandalı konusunda çeşitli sorulara muhatap oldu. TV sunucusunun taraflı sorularına rağmen sükunetini bozmayan Obama, birkaç kez sunucunun ismini tekrarlayarak kendisini dinlemesini sağlamaya çalıştı. Sunucunun cevapları beğenmemesi üzerine ısrarla sözünü kesmesi üzerine Obama, “Eğer dinlemek istersen anlatayım.” ifadesini kullandı.

 

Obama en zor anları IRS skandalı konusundaki soruları karşısında yaşadı. Geçtiğimiz yıl IRS’e bağlı vergi müfettişlerinin 2010 yılında Obama’ya muhalefet etmek için kurulan ve vergi muafiyetinden yararlanmak için başvuran grupları aşırı denetlemeye tabii tuttuğu iddia edilmişti.

 

O’Reilly geçtiğimiz yıl büyük tartışamalara neden olan konu hakkında bir yolsuzluk söz konusu olup olmadığını sordu. Obama böyle bir şey yok demedim demesine rağmen “Yani büyük bir yolsuzluk yok mu?” şeklinde sorusunu değiştirdi. ABD Başkanı bu soru karşısında tavrını değiştirerek net bir biçimde “Değil büyük yolsuzluk azıcık bir yolsuzluk bile yok.” şeklinde cevap verdi.

 

OBAMA SAYGILI BİR DURUŞ SERGİLEDİ

 

Röportaj ABD basınında “Obama O’Reilly karşısında mücadele verdi.”, “Başa baş gittiler” şeklinde başlıklar ile verildi. Bazı medya kuruluşları ise O’Reilly’nin tavrının ‘saçma’ olduğunu belirterek Amerikalı TV sunucunu eleştirdi. New York Times, Obama’nın O’Reilly’in büyük saldırısına karşı mücadele verdiğini yazdı.

Washington Post ise TV sunucusunun sık sık lafını kestiğini ve eski gelişmeleri diline doladığını belirtti. O’Reilly’nin Obama karşıtı olduğunu vurgu yapılan haberde buna rağmen ABD Başkanı’nın tuzak sorularını başarı ile savdığı ve saygısız taleplere saygılı bir duruş gösterdiği ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.