[Foto Galeri] Türk gönüllüler, Oklahoma’da yardım faaliyetlerine başladı

[Foto Galeri] Türk gönüllüler, Oklahoma’da yardım faaliyetlerine başladı

Hortum felaketinin etkili olduğu Oklahoma’da Türk Amerikan toplumu harekete geçti. Olayın yaşandığı yere bir saat mesafede bulunan Raindrop Türk Evi, hortumun yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına başladı. Türk girişimcilerin kurduğu Raindrop Türk Evi ve Helping Hands Relief Foundation tarafından ortaklaşa hazırlanan yardım malzemeleri bölgeye ulaştırıldı. Büyük yıkımın yaşandığı şehre öncelikle su, eldiven, çocuk bezi ve yardım esnasında kullanılabilecek aletler ulaştırıldı.

 

Bölgedeki çalışmalara katılan Raindrop Vakfı Müdürü Orhan Küçükosman, Türk milleti olarak bu tür felaketlerin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini ve bu nedenle hortumdan hemen sonra olay yerine giderek yardım faaliyetlerine başladıklarını söyledi. Küçükosman, bu tür olağanüstü olaylarda din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin herkesin yardıma koştuklarını hatırlattı. Yardımların sadece malzeme ile kısıtlı kalmayacağını da ifade eden Küçükosman “Vakfımızın internet sayfası aracılığıyla Amerikalı Türk dostlarımız yardım etmeye başladı. Ümit ediyoruz ki yapılan bu yardımlarımız felaketzedelerin az daha olsa yaralarını saracaktır. Amerika ve Türkiye’deki Türk toplumununda yardımlarını esirgememelerini rica ediyoruz.  


2004’te kurulan Raindrop Vakfı’nın Oklahoma şubesi, bulunduğu bölgede her türlü kültürel ve eğitim faaliyetleriyle Türk kültürünün tanıtımını yapıyor. Türkiye’nin konsolosluğunun olmadığını Oklahoma’da Türkiye’nin fahri temsilciliği görevini eda ediyor.


Oklahoma’da önceki gün meydana gelen şiddetli hortumda 24 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce insan da yaralanmıştı. Hızı zaman zaman saatte 320 kilometreyi bulan ve 3,5 kilometre genişliğe ulaşan hortum sebebiyle yüzlerce ev yerle bir oldu, araçlar hurdaya döndü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.