Forbes dünyanın en güçlü kadınını seçti; zirvede yine o var

Forbes dünyanın en güçlü kadınını seçti; zirvede yine o var

Forbes dergisi 2023 dünyanın en güçlü kadınları listesini yayınladı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen üst üste ikinci kez dünyanın en güçlü kadını seçildi.

Forbes, 65 yaşındaki Von der Leyen‘in “450 milyondan fazla Avrupalıyı etkileyen organizasyondan sorumlu olan” bu görevdeki ilk kadın olduğunu söyledi.

2019’dan beri bu görevi yürüten Alman siyasetçi en güçlü kadınlar listesinin zirvesinde yer alırken, ikinci sırada Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde yer aldı. Üçüncü sırayı elde eden ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i yine bir siyasetçi olan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni takip etti.

Listede 5 numarayı ise ünlü pop şarkıcısı Taylor Swift aldı. Geçen yıl 79’uncu sırada yer alan Swift başarılı bir yıl geçirerek hem servetine hem de kariyerine basamak atlattı. dünya turnesinden 850 milyon dolar kazanan 33 yaşındaki şarkıcı bu süreçte milyarder oldu.

Güler Sabancı Türkiye’den listeye giren tek isim oldu. Sabancı dünyanın en güçlü 77’nci kadını seçildi.

Barbie de listede!

Hayali karakter Barbie, oluşturulduğu 1959 yılından bu yana bir sembol olarak yaptığı etki nedeniyle listenin 100’üncü ve son sırasında kendine yer buldu.