Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatlarından Erdoğan’a çok sert tepki

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatlarından Erdoğan’a çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketini faili meçhul cinayetlerle irtibatlı olduğunu iddia eden açıklamasına Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak’tan cevap geldi.

Albayrak, faili meçhullerin kim ya da kimler tarafından yapıldığının tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı’ndan bu güne kadar gerçekten çok şaşırtıcı şeyler duyulduğunu kaydeden Albayrak,  söz konusu iddianın akıl, vicdan, insaf ve iz’anla telif edilemeyeceğini belirtti. Albayrak, “Bu açıklamadan anlaşılmaktadır ki, amaç faili meçhul cinayetlerin engellenmesi ya da faillerinin bulunması değil faili meçhul cinayetlerin Camia mensuplarına yıkılmak istenmesidir.” İfadelerini kullandı.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Cumhurbaşkanı tarafından dün (12.12.2014) yapılan açıklamada, ‘Camia mensuplarının kirli ve faili meçhul cinayetlere bulaştığı’ şeklinde akıl, vicdan, insaf ve iz’anla telif edilemeyecek  iddialarda bulunulmuştur.

Bu açıklamayla bir kez daha anlaşılmıştır ki, ‘Yeni Türkiye’de’ soruşturmalar savcılıklarda değil havuz medyasında ya da siyasi nutukların atıldığı kürsülerde yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, bu anlayışın bir sonraki aşamasında ise hiç şüphe yok ki kararlar mahkemelerde değil Cumhurbaşkanlığı makamında verilecektir.

Cumhurbaşkanı’ndan bu güne kadar ‘gerçekten çok şaşırtıcı şeyler duyuldu’, ancak bugün söyledikleri ile anlaşılmıştır ki, hiçbir hukuk ve ahlak kriteri olmaksızın insanları suçlamak ve masum insanlara operasyon yapmak ‘Yeni Türkiye’nin’ bir gerçeği olacaktır.

Şunu açık olarak ifade edelim ki, kirli ve faili meçhul cinayetler kim ya da kimler tarafından işlenmişse tespit edilmeli ve yargı önünde hesapları sorulmalıdır. Cinayetlere, suikastlere ve faili meçhule engel olması gerekenler de bildiklerini derhal soruşturma makamına intikal ettirmelidir.

Ancak, bu açıklamadan anlaşılmaktadır ki, amaç faili meçhul cinayetlerin engellenmesi ya da faillerinin bulunması değil faili meçhul cinayetlerin Camia mensuplarına yıkılmak istenmesidir.

Bugüne kadar olduğu gibi hukuk, vicdan ve ahlak ilkeleri hiçe sayılarak dile getirilen bu iftiraların failleri hakkında yasal başvurular yapılacak ve sonuna kadar takipçisi olunacaktır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.