Fethullah Gülen Hocaefendi: Türkiye ve İslam âlemi için günde 1 saat dua edelim

Fethullah Gülen Hocaefendi: Türkiye ve İslam âlemi için günde 1 saat dua edelim

Fethullah Gülen Hocaefendi, bayram namazını ikamet ettiği bölgede yaşayan Türklerle birlikte kıldı. Daha sonra dostlarıyla sohbet eden Hocaefendi, misafirlerinden, bayram günleri başta olmak üzere günde bir saat boyunca Türkiye ve İslam âleminde yaşanan onca musibetlerin def’i ile sıkıntıların giderilmesi ve inananların salihe ermeleri için dua etmelerini istedi. Hocaefendi, ziyaretine gelen miniklerle de tek tek ilgilendi. Sohbet ettiği ve hatırını sorduğu çocuklara çikolata ve harçlık dağıttı. Gülen’in çocuklarla diyaloğunda gülümseten anlar yaşandı. Gülen Hocaefendi, Peygamber Efendimiz’in (sas) sünneti gereği, hanımefendilerin olduğu bölüme geçerek onların da bayramını kutladı. Bayram namazının ardından okunan hutbede ise yaşanan her türlü musibete rağmen inanan insanların asla yeise düşmeyeceği hatırlatıldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi, Kurban Bayramı’nın ilk gününde sevenleri ve dostlarıyla bir araya geldi. Hocaefendi, bayramını kutlayan misafirlerine, Türkiye ve İslam âleminde yaşanan musibetlerin defi ile inananların salihe ermeleri için günde bir saat dua etmelerini tavsiye etti. Gurbette geçen bir bayramda daha Hocaefendi’nin neşesi minikler oldu. Ziyaretine gelen onlarca çocukla tek tek ilgilenen Gülen Hocaefendi, minik sevenlerine çikolata ve harçlık dağıttı. Bazı çocukların Hocaefendi ile diyalogları tebessümle karşılandı. Fethullah Gülen, yaşadığı bölgede ikamet eden ve kendisini ziyarete gelen Türklerle birlikte bayram namazı kıldı. Hocaefendi, misafirleriyle hutbeyi dinleyip okunan dualara avuç açarak ‘amin’ dedi.

4Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek tarafından okunan hutbede, tarihin tekerrüründe musibetler ve felaketlerin de üst üstte yaşandığı ifade edildi. Millete zulmedenlerin yavuz hırsız misali mazlumları haksız göstermeye çalıştığını belirten Şimşek, her şeye rağmen inanan insanların asla yeise düşmeyeceğinin altını çizdi. Zulmedenleri müminler affetse de dine ve imana zarar verenlerin Allah katında affının olmadığını aktardı.

Mütevazı mescidin küçük kubbelerini inleten tekbirlerin ve edilen duanın ardından Fethullah Gülen Hocaefendi, Peygamber Efendimiz’in (sas) sünneti gereği, hanımefendilerin olduğu bölüme geçerek onlarların da bayramını tebrik etti. Daha sonra da kendisini yalnız bırakmayan dostları ile sohbet etti. Hocaefendi ziyaretçilerinden, Türkiye ve İslam âleminde yaşanan onca musibetlerin defi ile sıkıntıların giderilmesi ve inananların salihe ermeleri için günde bir saat dua etmelerini rica etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.