FBI sorgusunda öldürülen Çeçen Todaşev’in hanımı: Eşim radikal değildi

FBI sorgusunda öldürülen Çeçen Todaşev’in hanımı: Eşim radikal değildi

FBI’ın sorgu sırasında öldürdüğü Çeçenistan asıllı İbragim Todaşev’in eşi Rene Manukyan, Rusya’nın Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada eşinin radikal unsurlar ve terör grupları ile irtibatı olmadığını söyledi.

Todaşev, Çarşamba günü sorguda bir FBI ajanına saldırdığı gerekçesi ile vurularak öldürüldü.

Todaşev’in (27) sürekli spor yaptığını ve bu şekilde kariyer planladığını kaydeden Manukyan, “Sporla ilgileniyordu… Bu alanda kariyer basamaklarını tırmanmak istiyordu… Ben çalışıyordum. Aileyi de ben geçindiriyordum. O dövüş sporuna odaklanmıştı… Benim açımdan bu normal bir durumdu.” dedi.

Basında, Todaşev’in 2011’de gerçekleşen üçlü cinayette Boston saldırganları Covhar ve Tamerlan Tsarnayev’le birlikte yer aldığı iddiaları yer alıyordu. Kendisinin de sorgulandığını kaydeden Manukyan, ” Bana ve eşime yapılan sorgularda, bu cinayetlerden asla bahsedilmedi. Tüm sorular, tanıdığı olduğu için Tamerlan Tsarnaev hakkındaydı” dedi.

Genç kadın ayrıca, Todaşev’in hiçbir zaman fanatik bir aşırı dinci olmadığını ifade ederek “Dinin tüm gerekliliklerini yerine getiriyordu, ancak fanatizm ve mantıksızlığı yoktu.” ifadesinde bulundu.

Rene Manukyan, Todaşev ve Tsarnaev’in aynı spor salonuna gittikleri için birbirlerini tanıdıklarını ancak hiçbir zaman arkadaş olmadıklarını, pek görüşmediklerini, ilişkilerinin sadece “merhaba” “nasılsın” düzeyinde kaldığını da belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.