Erdoğan’dan CHP hakkında suç duyurusu

Erdoğan’dan CHP hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında “cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulundu.

Gün içinde Keçiören’de yapılacan Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan’ın şunları söyledi, “Bu ülkede vatana ihanet edenler, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar, bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek durumundadır. Bugün hak için, halk için ne yaptın, bu soruyu kendimize sormakla mükellefiz. Bizim siyaset felsefemizin temeli işte budur. 1994 yılından beri sorumluluk üstlendiğimiz her alanda elde ettiğimiz başarıların sırrı da budur. Yoksa kalkıp bildiriler yayınlamak suretiyle bu ülkenin Cumhurbaşkanına, bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da ‘niye yargıya gidiliyor.’ Eee nereye gidilecek Herkes haddini bilecek.”

CHP NE DEMİŞTİ?

CHP Parti Meclisi bildirisinde, “Cumhuriyet gazetesine yönelik dava sona erdirilmeli, basına, okullara, üniversitelere yönelik her türlü baskıya son verilmeli” denilmişti. HDP’li milletvekillerinin tutuklanması için de, “Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa’ya aykırıdır” ifadeleri kullanılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.