Dünya Kupası’na saatler kala olaylar çıktı

Dünya Kupası’na saatler kala olaylar çıktı

Brezilya’da Dünya Kupası’nın açılış maçına saatler kala, Sao Paulo’da olaylar çıktı. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. En az 1 gösterici tutuklanırken, olay yerinde bulunan bir gazeteci de yaralandı.

Brezilya’da dünya kupası heyecanı yaşanırken, bir yandan da turnuvanın yapılmasına tepkiler sürüyor. Turnuvanın açılış maçının yapılacağı Sao Paulo’da, bugün bir grup tarafından eylem yapılmak istendi. Getirdiği mali yükten dolayı, dünya kupasının Brezilya’da yapılmasını protesto eden topluluğa karşı polis biber gazı ve cop kullandı. Açılış maçının yapılacağı Corinthians Arena’nın yolu üzerinde eylemlerini yapmak isteyen 50 kişilik gruba, bölgede bulunan metro istasyonun yanında müdahale edildi.

 

Göstericilerden en az 1 kişi tutuklanırken, olay yerinde bulunan CNN International’ın gazetecisi Barbara Arvanitidis ise yaralandı. CNN sunucusu Alex Thomas atmış olduğu tweette Arvanitidis’in kolunda kırık şüphesi olduğunu belirtti.

Dünya kupası organizasyonunun ülkeye getireceği ekonomik yükü ve yolsuzuluğu protesto etmek için bir milyondan fazla Brezilyalı sokaklara çıkmış, gösteriler ülke geneline yayılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.