Dışişleri Bakanlığı’ndan yurt dışındaki öğrencilere seminer

Dışişleri Bakanlığı’ndan yurt dışındaki öğrencilere seminer

Türkiye dışında yaşayan Türk öğrencilere yönelik Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Kış Okulu’ programı 23-29 aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yurt dışında uluslararası ilişkiler öğrenimi gören Türk öğrencilerine yönelik uygulanacak eğitim programı Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından verilecek. Yapılan açıklama şöyle: Dış politika ve uluslararası ilişkiler alanlarına ilgi duyan üniversiteli gençlerimize, Dışişleri Bakanlığımızın faaliyetleri ve ülkemizin dış politikası hakkında doğru ve özlü bilgiler verilmesi amacıyla Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) tarafından 2011 yılından bu yana yaz ve kış okulları düzenlenmektedir. Bu çerçevede, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim gören çocukları için öngörülen kış okulu eğitim programının ilki 23-29 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.’’

 

Programa katılma koşulları ise şöyle;

– T.C. Vatandaşı olmak,

– 27 yaşından gün almamış olmak,

– Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve hukuk alanlarında lisans veya üzeri bir yükseköğrenim programının öğrencisi olmak.

 

Yukarıda sözü edilen şartlara uyan öğrencilerden başvurularını, “Türk Dış Politikası’na Genel Bir Bakış” konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte 15 Kasım 2013 tarihine kadar “http://sinav.mfa.gov.tr/” internet adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.