‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeyi geriye götürüyor’

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeyi geriye götürüyor’

AB yetkililerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin Türkiye’yi her geçen gün Avrupa standartlarından daha da uzağa sürüklediğine yönelik eleştirilerine bir yenisi eklendi.

Avrupa Parlamentosu’nun en büyük grubu Hıristiyan Demokratların lideri Weber, Erdoğan’ın ülkeyi geriye götürdüğü uyarısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu’nun en büyük grubu Hıristiyan Demokratlar, Türkiye’deki gelişmelerden endişe duyduklarını ve Erdoğan’ın ülkeyi geriye götürdüğünü açıkladı. 219 üyesiyle 751 koltuklu AP’nin en büyük grubu olan Hıristiyan Demokratların lideri Manfred Weber, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’nin her geçen gün Avrupa standartlarından daha da uzaklaştığı uyarısı yaptı.

Hıristiyan Demokratların genç lideri Alman milletvekili Weber, Türkiye’nin Avrupa normları yerine daha baskıcı mevzuatlar kabul ettiğine işaret ederek, yeni çıkarılan iç güvenlik paketini eleştirdi. Yeni paketin Türkiye’de sorunları azaltmak bir yana daha da fazla gerilim üreteceği ikazında bulunan Weber, ‘Üzülerek, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi çok geriye götürdüklerine dair bir izlenime sahip oluyoruz’ dedi.

Hıristiyan Demokratlar, Türkiye’nin AB üyeliğine soğuk yaklaşımları ile biliniyor. Alman Hıristiyan Demokratlar, üyelik yerine ne olduğu pek tanımlanmamış olan imtiyazlı ortaklık seçeneğini destekliyor.

Weber’in mensubu olduğu Alman Hıristiyan Demokratların küçük kardeş partisi CSU ise Türkiye’nin üyeliğine daha şiddetli itirazı ile biliniyor. Bu tutumlarına rağmen Weber yazılı açıklamasında Avrupa’nın Türkiye’ye yardımcı olmaya devam edeceğini söyledi. ‘Türkiye’nin karar vermesi gerekiyor. Ya AB ile daha yakın bir işbirliğine girecek ya da farklı bir rol oynayacak’ diyen Weber, Avrupa’nın ülkede ifade hürriyetini, iç barışı ve diğer dinlere hoşgörüyü desteklediğini belirtti.

AB Komisyonu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada iç güvenlik paketini eleştirerek, kanunun Brüksel ile danışılmadan Meclis’ten geçirildiğini açıklamıştı. Samanyolu Televizyonu’na konuşan AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms da Türkiye’de bir cinnet halinin yaşandığını savunmuştu.

Geçen ay iç güvenlik paketini yine Samanyolu Televizyonu’nda katıldığı bir programda değerlendiren AP’nin Temel Haklar, Adalet ve İçişleri Komisyonu üyesi Ana Gomes ise iç güvenlik paketinin Meclis’ten geçmesi durumunda Türkiye’nin otoriter bir devlete dönüşeceği uyarısı yaparak, AKP iktidarının icraatlarından çok kaygılı olduğunu söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.