CNA’dan ‘Dünya Göçmenlik Günü’ne Özel Ödül Töreni

CNA’dan ‘Dünya Göçmenlik Günü’ne Özel Ödül Töreni

ABD’nin New Jersey eyaletinde faaliyet gösteren, göçmenlerin kültürel-sosyal hayata entegrasyonu konusunda yaptığı faaliyetlerle bilinen Center for New Americans (CNA) Derneği, ‘Dünya Göçmenlik Günü’ne özel bir ödül töreni düzenledi.

Türkiye’de yaşadığı hukuki haksızlıklar nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve ABD’de farklı alanlarda başarılı olmuş göçmenlere başarı ödülü verildi. Aynı zamanda ABD’ye yerleşen vatandaşlara adaptasyon sürecinde yardımcı olan kişilere de dayanışma ödülleri takdim edildi.

Ekranların tanınan yüzü Kemal Gülen tarafından sunulan programda bir grup genç sanatçı mini bir konser verdi. Program sırasında Yağmur Dergisi Eski Yayın Yönetmeni Mehmet Erdoğan’ın ‘Göç’ şiirini okuması salondakilere duygusal anlar yaşattı.

CNA Dernek Başkanı Fehmi Akbaba, programda yaptığı açılış konuşmasında derneğin yerleşim, iş bulma, bürokratik işlemler ve sosyal entegrasyon konularında yaptığı faaliyetleri anlattı. Ülkesini terk etmek zorunda kalan insanlara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Akbaba, yardım konusunda herhangi bir din, dil ve ırk ayrımı yapmadıklarına dikkat çekti. Kendisi de sonradan ABD’ye yerleşmek zorunda kalan Akbaba, yabancı bir ülkeye gelip yerleşmenin kolay olmadığını ve her göçmenin karşılaşabileceği zorlukları bilerek hareket ettiklerini ifade etti.

Ödülleri, Hizmet Hareketi’nin kanaat önderlerinden İsmail Büyükçelebi, Hamdullah Öztürk, Emine Eroğlu, Ali Ünsal verdi.

Katılımcılar, ABD’ye ilk geldikleri zaman kendilerini yalnız bırakmayan Hizmet Hareketi gönüllüleri ve dernek mensuplarına teşekkür etti. Kültürel, ekonomik ve sosyal hayata entegrasyon konularında faaliyetlerine devam edeceğini belirten CNA yetkilileri Hizmet gönüllülerinden faaliyetlerine desteklerinin devam etmesini beklediklerini belirttiler.