Clinton’dan Küresel Isınmaya Politik Çözüm Çağrısı

Clinton’dan Küresel Isınmaya Politik Çözüm Çağrısı

Dünyada kendini gün geçtikçe daha çok gösteren iklim değişikliği, ABD de gündemden düşmüyor. Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yaklaşan tehlike hakkında acil politik adımlar atılması gerektiğini açıkladı.

 

Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Hollywood’un ünlü aktörü Harrison Ford ile gerçekleştirdiği röportajda, küresel ısınmaya dikkat çekti ve bir an önce politik çözümler bulunması gerektiğini vurguladı.

 

“Hala bir inkar imparatorluğundan yaşıyoruz” diyen Clinton, iklim değişikliğinin gelecekteki etkileri hakkında uyarıda bulundu. Clinton, “Görüyoruz, tecrübe ediyoruz, ama politik adım atmak konusunda müthiş bir zorluk yaşıyoruz” diyerek durumun aciliyetini ifade etti.

 

Kar amacı gütmeyen bir çevre örgütü olan Conservation International’ın yıllık New York Gala Yemeği’nin bir parçası olarak aktör Harrison Ford tarafından gerçekleştirilen röportajda, Clinton özellikle Pasifik Adaları’ndaki halkın tehdit altında olduğunu söyledi.

 

Clinton, geçtiğimiz Ağustos’ta Cook Adaları’ndaki Pasifik Adaları Forumu’nda sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve iklim değişikliğine adaptasyon konularına değinmişti.

 

Öte yandan, pek çok ada çoktan değişen çevreye uyum sağlamak zorunda kaldı. Bu yılın başında, Amerikan internet gazetesi Huffington Post’a konuşan Kribati Devlet Başkanı Anote Tong, kıyı erozyonunun bazı adaların halkını taşınmak zorunda bıraktığını ve ABD’nin “iklim değişikliği hakkında konuşmaktan bu kadar korkmamasını” açıkladı.

 

Son araştırmalar da, insanların fosil yakıt yakmaları gibi alışkanlıkların iklim değişikliğine katkıda bulunduğunu doğruluyor.

 

Hillary Clinton, Çarşamba günü verdiği röportajda kaçak avcılığa dikkat çekerken, acilen tedbir alınması gerektiğini “vahşi hayvan ticareti, kaçak avlanma ve katletme konularında bir kriz yaşıyoruz” şekline vurguladı.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.